Home > Recepten > Zwitserse vleesreepjes in romige champignonsaus

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 ui
  • 0,5 citroen
  • 250 g kastanjechampignon
  • 400 g kalfsfilet of-schnitzel
  • 2 eetlepels Blue Band Iedere Dag
  • 250 ml Blue Band Finesse voor Koken (of Blue Band FInesse voor Koken Lactosevrij)
  • 1 mespunt paprikapoeder
  • 1 eetlepel fijngehakte verse platte peterselie

Variaties: In het authentieke recept hoort ook witte wijn. Blus de pan met een scheut wijn af en schenk er daarna pas de Blue Band Finesse voor Koken bij. Laat de saus tot de gewenste dikte inkoken.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor zwitserse vleesreepjes in romige champignonsaus

  1. Pel en snipper de ui. Rasp de schil van de halve citroen. Veeg de champignons schoon en snijd ze doormidden of in vieren, afhankelijk van hun formaat. Snijd het vlees in reepjes.
  2. Verhit de Blue Band Iedere Dag in een ruime hapjespan. Bak de vleesreepjes hierin rondom bruin aan. Bestrooi het vlees met wat zout en peper. Voeg de ui en de champignons toe en bak nog een paar minuten mee.
  3. Schenk de Blue Band Finesse voor Koken erbij en breng aan de kook. Roer er de citroenrasp en wat paprikapoeder door. Proef even of meer zout of peper bij moet. Strooi de peterselie over het gerecht.

Smakelijk!

Tip: Je kan bij deze Zwiterse vleesreepjes met romige champignonssaus bijvoorbeeld rösti serveren.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor zwitserse vleesreepjes in romige champignonsaus

  • Energie (kcal)284 kcal
  • Energie (kJ)1185 kJ
  • Proteïnes24,7 g
  • Koolhydraten met vezels7,7 g
  • Koolhydraten zonder vezels6,5 g
  • Suikers3,9 g
  • Vezels1,2 g
  • Vetten:17,6 g
  • - Verzadigde vetten4,3 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:12,7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol44 mg
  • Sodium134 mg
  • Zout0,33 g
  • Vitamine A (mg)96 IU
  • Vitamine C (mg)4 mg
  • Calcium23 mg
  • Ijzer1,25 mg
  • Kalium745 mg