Home > Recepten > Zweedse chocoladeballetjes

voor 0 personen Ingrediënten

  • 50 g geraspte gedroogde kokos
  • 100 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden (op kamertemperatuur)
  • 2 el cacaopoeder
  • 40 g suiker
  • 0,5 tl vanillesuiker
  • 150 g havermout
  • 1 el koud water

Variaties: Voeg aan het margarinemengsel ook eens een theelepel oploskoffie en eventueel wat geraspte sinaasappelschil toe.

Bereidingswijze (voor 0 porties)

voor zweedse chocoladeballetjes

  1. Strooi de kokos op een bord.
  2. Meng in een grote kom met een pollepel of mixer de Blue Band voor koken, bakken en braden Roombotersmaak met de cacao, de suiker, de vanillesuiker, de havermout en het water.
  3. Rol van het mengsel, als het goed gemengd is, 24 balletjes. Rol ze door de kokos. Bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast.

Smakelijk!

Tip: Leg de Zweedse chocoladeballetjes in papieren bonbonvormpjes op een schaal of leg ze in een leuk doosje om cadeau te geven.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor zweedse chocoladeballetjes

  • Energie (kcal)1903 kcal
  • Energie (kJ)7903 kJ
  • Proteïnes34,4 g
  • Koolhydraten met vezels167,2 g
  • Koolhydraten zonder vezels133 g
  • Suikers46,2 g
  • Vezels34,2 g
  • Vetten:128,1 g
  • - Verzadigde vetten66,8 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:57,6 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten6,8 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten4,3 g
  • Transvetten0,4 g
  • Cholesterol2 mg
  • Sodium650 mg
  • Zout1,62 g
  • Vitamine A (mg)800 IU
  • Vitamine C (mg)0,7 mg
  • Calcium140 mg
  • Ijzer13,26 mg
  • Kalium2116 mg