Home > Recepten > Zuurkoolschotel met chorizo

voor 4 personen Ingrediënten

  • 300 g chorizo (stuk)
  • 1,5 kg aardappelen
  • 1 kleine rode peper
  • 225 g ananasstukjes op sap (1 blikje)
  • 600 g zuurkool (vat)
  • 1 el Blue Band Vloeibaar
  • 8 sprietjes bieslook

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor zuurkoolschotel met chorizo

  1. Snijd de chorizo in blokjes. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze gaar. Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes en snijd het in reepjes. Laat de ananas uitlekken en vang het sap op.
  2. Stoof de zuurkool met de peperreepjes en 2 à 3 eetlepels ananassap gedurende 15 minuten op laag vuur.
  3. Verhit de Blue Band Vloeibaar in een koekenpan en roerbak hierin de chorizoblokjes een minuut of 3. Warm de ananas een minuutje mee.
  4. Giet de aardappels af en stamp ze met de zuurkool fijn. Meng de chorizo en ananasblokjes door de stamppot en knip de bieslook erboven klein. Verdeel de zuurkoolschotel over de borden.

Smakelijk!

Tip: Zuurkoolschotel met chorizo smaakt lekker met een pittige ruderstoofvlees.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor zuurkoolschotel met chorizo

  • Energie (kcal)540 kcal
  • Energie (kJ)2265 kJ
  • Proteïnes17,5 g
  • Koolhydraten met vezels76,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels66,1 g
  • Suikers11,8 g
  • Vezels10,7 g
  • Vetten:22,5 g
  • - Verzadigde vetten6,7 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:2,8 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol48 mg
  • Sodium1572 mg
  • Zout3,93 g
  • Vitamine A (mg)51 IU
  • Vitamine C (mg)111,8 mg
  • Calcium126 mg
  • Ijzer2,14 mg
  • Kalium1722 mg