Home > Recepten > Zomerse stamppot

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1,5 kg kruimige aardappels
  • 1 grote ui
  • 2 rode paprika's
  • 100 g rucola
  • 2 eetlepels Blue Band Iedere Dag
  • 125 ml Blue Band Finesse voor Koken
  • 1,5 eetlepel rode pesto
  • 250 g buffelmozzarella (2 kaasjes)
  • Extra nodig: ovenschaal

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor zomerse stamppot

  1. Schil de aardappels en halveer ze. Kook ze in ca. 20 minuten gaar. Pel en snipper intussen de ui. Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes. Houd een pluk van de rucola apart voor de garnering en snijd de rest iets fijner.
  2. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Verhit de Blue Band Iedere Dag in een koekenpan en fruit de ui al omscheppend glazig. Voeg de paprika toe en bak ze 4 minuten mee. Neem de pan van het vuur.
  3. Giet de aardappels af en vang het kookwater op. Stamp of prak ze grof en schep de ui met de paprika en de Blue Band Finesse voor Koken erdoor. Voeg als de stamppot te droog is nog wat van het opgevangen kookwater toe. Spatel de gesneden rucola en de pesto er in grote slagen door en doe de stamppot over in een ovenschaal.
  4. Pluk de kaas en stukjes en verdeel ze over de stamppot. Zet de schaal 5 minuten onder de hete grill. Neem het uit de oven en verdeel de rest van de rucola erover.

Smakelijk!

Tip: Maak ook eens een zomerse stamppot met andere groenten. Vervang de paprika door broccoliroosjes en de rucola door in stukjes gesneden tomaat. Ook kun je variëren met de kaas. Probeer eens een blauwschimmelkaas of bestrooi het gerecht met komijnekaas.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor zomerse stamppot

  • Energie (kcal)576 kcal
  • Energie (kJ)2407 kJ
  • Proteïnes22 g
  • Koolhydraten met vezels62 g
  • Koolhydraten zonder vezels54,8 g
  • Suikers5,4 g
  • Vezels7,2 g
  • Vetten:28 g
  • - Verzadigde vetten10,8 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:51,2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten5,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,2 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol50 mg
  • Sodium513 mg
  • Zout1,28 g
  • Vitamine A (mg)482 IU
  • Vitamine C (mg)95,6 mg
  • Calcium402 mg
  • Ijzer2,31 mg
  • Kalium1388 mg