Home > Recepten > Zomerse andijviestamppot

voor 4 personen Ingrediënten

  • 2 lente-uitjes
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 1,25 kg aardappelen
  • 1 el Blue Band Vloeibaar
  • 1 dl melk
  • 500 g panklare andijvie in reepjes

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor zomerse andijviestamppot

  1. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  2. Kook de aardappels gaar en stamp ze fijn met een de vloeibare margarine en de melk. Schep de rauwe andijvie, de lente-uitjes en de zongedroogde tomaatjes door de puree. Breng het gerecht eventueel op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot op 4 borden.

Smakelijk!

Tip: Deze zomerse andijviestamppot is erg lekker met een gehaktbal met paprika en champignons.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor zomerse andijviestamppot

  • Energie (kcal)269 kcal
  • Energie (kJ)1129 kJ
  • Proteïnes7,2 g
  • Koolhydraten met vezels54,6 g
  • Koolhydraten zonder vezels46,7 g
  • Suikers4,3 g
  • Vezels7,9 g
  • Vetten:3,7 g
  • - Verzadigde vetten0,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol2 mg
  • Sodium63 mg
  • Zout0,16 g
  • Vitamine A (mg)2559 IU
  • Vitamine C (mg)43,5 mg
  • Calcium107 mg
  • Ijzer2,22 mg
  • Kalium1489 mg