Home > Recepten > Zandkoekjes

voor 40 personen Ingrediënten

  • 200 g koud Blue Band Cake & Koekjes
  • 250 g bloem en wat extra voor het uitrollen
  • 5 g bakpoeder
  • 100 g suiker
  • 2 eierdooiers
  • 2 bakplaten, bakpapier, huishoudfolie, deegroller, uitsteekvormpjes voor koekjes

Variaties: Koek’sandwiches’ kun je maken door het deeg extra dun uit te rollen (2-3 mm) en tussen telkens 2 dezelfde (gebakken) koekvormpjes een laagje jam, hazelnootpasta en/of slagroom te smeren.

Bereidingswijze (voor 40 porties)

voor zandkoekjes

  1. Verwarm de oven voor tot 170 °C . Bekleed de bakplaten met bakpapier. Snijd de Blue Band cake & koekjes in kleine stukjes.
  2. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een grote kom. Voeg de suiker, een snufje zout, de eierdooiers en de Blue Band cake & koekjes toe en meng met een pollepel, mixer of koele hand snel tot een stevig deeg (niet te lang mengen!). Pak het deeg in huishoudfolie en laat het in de koelkast 30 minuten rusten en koelen.
  3. Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een plak van ca. ½ cm dik. Druk met steekvormpjes koekjes uit het deeg en leg ze op de met bakpapier bedekte bakplaat. Vouw de deegrestjes op elkaar, rol ze weer uit en druk er meer vormpjes uit.
  4. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten lichtbruin en gaar. Laat de koekjes op de bakplaat afkoelen en knapperig worden.

Smakelijk!

Tip: Gebruik voor speciale gelegenheden zoals sinterklaas, kerst, Pasen, Valentijn of Halloween uitsteekvormpjes die bij het feest passen.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor zandkoekjes

  • Energie (kcal)68 kcal
  • Energie (kJ)283 kJ
  • Proteïnes0,7 g
  • Koolhydraten met vezels7,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels6,4 g
  • Suikers2,6 g
  • Vezels0,7 g
  • Vetten:4,3 g
  • - Verzadigde vetten1,7 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:30,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol8 mg
  • Sodium40 mg
  • Zout0,1 g
  • Vitamine A (mg)10 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium12 mg
  • Ijzer0,28 mg
  • Kalium16 mg