Home > Recepten > Zandkoekjes met frambozenjam

voor 40 personen Ingrediënten

  • 260 g zelfrijzend bakmeel
  • 130 g suiker
  • 2 eieren
  • 240 g koude Blue Band Cake & Koekjes
  • 2 druppels amandel aroma
  • 170 g frambozenjam
  • 50 g poedersuiker
  • Extra nodig: huishoudfolie, 2 bakplaten, bakpapier

Variaties: Vervang de frambozenjam eens door een andere jam. Met bijvoorbeeld gemberjam, kersenjam of abrikozenjam maak je steeds weer een ander koekje.

Bereidingswijze (voor 40 porties)

voor zandkoekjes met frambozenjam

  1. Doe het gezeefde zelfrijzend bakmeel in een kom en roer de suiker erdoor. Scheid de eieren en doe de dooiers in de kom (de eiwitten worden niet gebruikt). Snijd de Blue Band Cake & Koekjes in blokjes en voeg ze ook toe. Voeg als laatste de amandel aroma toe. Mix of kneed alle ingrediënten tot een stevig koekjesdeeg. Kneed niet té lang anders wordt de Blue Band te warm en het deeg te zacht. Vorm het deeg tot een bal van en verpak de bal in huishoudfolie. Laat het deeg 1 uur in de koelkast opstijven.
  2. Verwarm de oven voor tot 175 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Rol balletjes van ca. 2 cm van het deeg en druk met stokje of je duim een kuiltje in elk balletje. Leg de koekjes naast elkaar op de bakplaat en schep in elk kuiltje een beetje frambozenjam.
  4. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in ca. 15 minuten goudbruin. Laat ze in ca. 30 min. goed afkoelen op een taartrooster en maak intussen het suikerglazuur. Roer de poedersuiker met een paar druppels water tot een dik en vloeibaar glazuur. Maak van het glazuur mooie zigzag streepjes over de koekjes. Laat het glazuur drogen.

Smakelijk!

Tip: Deze zandkoekjes met frambozenjam zijn heerlijk bij de thee, maar ook erg lekker met een andere vruchten jam!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor zandkoekjes met frambozenjam

  • Energie (kcal)98 kcal
  • Energie (kJ)408 kJ
  • Proteïnes1 g
  • Koolhydraten met vezels12,2 g
  • Koolhydraten zonder vezels12,1 g
  • Suikers6,6 g
  • Vezels0,2 g
  • Vetten:5,1 g
  • - Verzadigde vetten2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:36 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol11 mg
  • Sodium78 mg
  • Zout0,2 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)0,4 mg
  • Calcium3 mg
  • Ijzer0,13 mg
  • Kalium17 mg