Home > Recepten > Zalmfilet met roomkaas en basilicum

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 4 takjes verse basilicum
  • 4 zongedroogde tomaten in olie
  • 600 g verse zalmfilets (4 stuks)
  • 100 g verse roomkaas
  • 2 el Blue Band Vloeibaar
  • magnetronfolie

Variaties: Liever in de oven? Dit gerecht kun je eventueel ook in de oven bereiden. Dek de schaal af met aluminiumfolie en verwarm het gerecht 15-20 minuten in een warme oven van 175 °C.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor zalmfilet met roomkaas en basilicum

  1. Boen de citroen schoon en rasp er 2 theelepels gele schil dun af. Hak de basilicum en gedroogde tomaatjes fijn. Meng in een kommetje de geraspte citroenschil met de basilicum en gedroogde tomaatjes door elkaar.
  2. Snijd de zalmfilets overlangs doormidden. Leg de onderste helften naast elkaar in een lage ovenschaal. Strooi er zout en peper over. Bestrijk ze met roomkaas en verdeel driekwart van het basilicummengsel erover. Leg de andere zalmstukken erop en strijk de rest van de basilicum erover uit. Sprenkel de Blue Band Vloeibaar erover. Dek de schaal af met magnetronfolie.
  3. Verwarm de zalmfilets 10 -12 minuten op driekwart van het vermogen (525-600 Watt) in de magnetron. Keer de schaal twee à drie keer een kwart slag. Serveer de zalmfilet op 4 borden.

Smakelijk!

Tip: Zalmfilet met roomkaas en basilicum smaakt lekker met aardappelpuree of pasta en tomatensalade.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor zalmfilet met roomkaas en basilicum

  • Energie (kcal)354 kcal
  • Energie (kJ)1473 kJ
  • Proteïnes33,5 g
  • Koolhydraten met vezels2,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels1,2 g
  • Suikers0,9 g
  • Vezels0,9 g
  • Vetten:22,4 g
  • - Verzadigde vetten7,1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:12 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten4,7 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,7 g
  • Transvetten0,3 g
  • Cholesterol98 mg
  • Sodium324 mg
  • Zout0,81 g
  • Vitamine A (mg)235 IU
  • Vitamine C (mg)14,5 mg
  • Calcium46 mg
  • Ijzer0,99 mg
  • Kalium685 mg