Home > Recepten > Zalm met kruidenkorst uit de oven

voor 4 personen Ingrediënten

  • 4 dikke stukken zalmfilet
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • 2 eetlepel Blue Band Vloeibaar
  • 75 g droog broodkruimels of paneermeel
  • 4 el fijngehakte peterselie of gemengde verse kruiden

Variaties: Meng gemengde verse kruiden door het broodkruim, zoals peterselie en dille of venkelblaadjes en dragon.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor zalm met kruidenkorst uit de oven

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Bestrijk de zalmfilets aan één kant met eidooier. Vet een ovenschaal in met Blue Band Vloeibaar. Meng voor de kruidenkorst droog broodkruim en peterselie met zout en peper.
  3. Druk de met eidooier bestreken kant van de zalm hier stevig in. Leg de filets met de kruidenlaag naar boven in de schaal, druppel er wat Blue Band Vloeibaar over en zet de schaal 12 à 14 minuten in de oven.

Smakelijk!

Tip: Zalm met kruidenkorst is lekker met worteltjes die even zijn omgeschud met een klontje Blue Band Margarine en een lepeltje gember-siroop en gekookte krieltjes. Maak zelf paneermeel door een oudbakken hard puntje of oud stokbrood even in de oven te laten drogen en daarna in de keukenmachine fijn te malen.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor zalm met kruidenkorst uit de oven

  • Energie (kcal)289 kcal
  • Energie (kJ)1209 kJ
  • Proteïnes31,4 g
  • Koolhydraten met vezels8,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels7,5 g
  • Suikers0,4 g
  • Vezels1,4 g
  • Vetten:13,6 g
  • - Verzadigde vetten2,1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:9,4 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten2,4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,4 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol103 mg
  • Sodium246 mg
  • Zout0,61 g
  • Vitamine A (mg)214 IU
  • Vitamine C (mg)4,5 mg
  • Calcium22 mg
  • Ijzer1,26 mg
  • Kalium586 mg