Home > Recepten > Zalm met groentenmix en aardappelen

voor 3 personen Ingrediënten

  • 100 g sperziebonen
  • 150 g bloemkool
  • 150 g wortelen
  • 60 ml Blue Band Vloeibaar
  • 700 g aardappelschijfjes
  • 500 g zalmfilet
  • 2 tl citroensap

Bereidingswijze (voor 3 porties)

voor zalm met groentenmix en aardappelen

  1. Maak de sperziebonen schoon. Snijd de bloemkool in roosjes. Schil de wortel en snijd in plakjes. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de groenten 5 minuten. Giet af.
  2. Doe 30 ml Blue Band Vloeibaar in een koekenpan en voeg hier de aardappelen en de groenten aan toe. Verhit het geheel 10 minuten.
  3. Bak de zalm in 30 ml Blue Band Vloeibaar, 5 minuten aan elke kant. Voeg op het einde het citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep het aardappel-groentenmengsel op de borden en leg de zalm ernaast.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor zalm met groentenmix en aardappelen

  • Energie (kcal)710 kcal
  • Energie (kJ)2969 kJ
  • Proteïnes41,3 g
  • Koolhydraten met vezels63,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels54,3 g
  • Suikers3,9 g
  • Vezels8,9 g
  • Vetten:33,4 g
  • - Verzadigde vetten7,7 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:22,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten4,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten2,7 g
  • Transvetten1,1 g
  • Cholesterol79 mg
  • Sodium353 mg
  • Zout0,88 g
  • Vitamine A (mg)355 IU
  • Vitamine C (mg)31,8 mg
  • Calcium68 mg
  • Ijzer2,23 mg
  • Kalium1705 mg