Home > Recepten > Yoghurt bosbessen cupcakes met muesli

voor 12 personen Ingrediënten

  • 150 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 75 ml yoghurt
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 60 g muesli
  • 75 gram blauwe bessen
  • 125 gram glazuur
  • 100 g bramen en/of blauwe bessen of frambozen
  • 1,5 el geschaafde amandelen, geroosterd
  • 1 el poedersuiker
  • Extra nodig: mixer met gardes, 10 papieren bakvormpjes

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor yoghurt bosbessen cupcakes met muesli

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ˚C. Klop met de mixer de suiker met de Blue Band cake & koekjes lichtgeel en romig en voeg vervolgens de eieren en yoghurt toe. Klop het geheel tot een luchtig mengsel en spatel het zelfrijzend bakmeel en de muesli erdoor. Schep de blauwe bessen door het beslag.
  2. Verdeel het beslag over de (papieren) bakvormpjes (vul tot ¾), bak de cupcakes in ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.
  3. Laat de cupcakes afkoelen. Bereid het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en garneer de cupcakes met de glazuur, de zomer vruchten en het amandelschaafsel. Laat het glazuur drogen en bestuif de cakejes met de poedersuiker.

Smakelijk!

Tip: Garneer de yoghurt bosbessen cupcakes als ze helemaal zijn afgekoeld.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor yoghurt bosbessen cupcakes met muesli

  • Energie (kcal)231 kcal
  • Energie (kJ)964 kJ
  • Proteïnes3,5 g
  • Koolhydraten met vezels28,7 g
  • Koolhydraten zonder vezels27,2 g
  • Suikers16,2 g
  • Vezels1,5 g
  • Vetten:11,9 g
  • - Verzadigde vetten4,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:75,9 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,8 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,4 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol37 mg
  • Sodium174 mg
  • Zout0,44 g
  • Vitamine A (mg)33 IU
  • Vitamine C (mg)1,6 mg
  • Calcium21 mg
  • Ijzer0,86 mg
  • Kalium92 mg