Home > Recepten > Wraps met rundvleesreepjes en sperziebonen

voor 4 personen Ingrediënten

  • 0,5 krop ijsbergsla
  • 300 g sperziebonen
  • 10 zongedroogde tomaten (pot)
  • 1 lente-ui
  • 2 el Blue Band Vloeibaar
  • 500 g gekruide runderreepjes
  • 8 naturel wraps
  • 1 dl Blue Band Finesse voor Verrijken
  • 3 el yoghurt
  • 3 el mayonaise
  • 1 volle el zoete chilisaus

Variaties: Vervang de sperziebonen door in stukjes gebroken kousenband. Neem in plaats van gekruide runderreepjes 500 g baklapjes en snijd die in repen. Kruid ze naar smaak.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor wraps met rundvleesreepjes en sperziebonen

  1. Was en droog de blaadjes sla. Haal de sperziebonen af en breek grote exemplaren in tweeën. Snijd de zongedroogde tomaatjes in repen en het lente-uitje in ringetjes.
  2. Kook de bonen in ca. 10 minuten in weinig water met zout gaar. Verhit ondertussen de Blue Band Vloeibaar in een koekenpan en bak de runderreepjes in 5 à 6 minuten rondom bruin en gaar.
  3. Verwarm de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng in een kom de Blue Band Finesse voor Verrijken, yoghurt, mayonaise en chilisaus en bestrijk hiermee de warme wraps. Leg er wat sla op.
  4. Giet de sperziebonen af, meng ze met de runderreepjes, de stukken zongedroogde tomaat en reepjes lente-ui en verdeel dit over de wraps. Rol ze op en snijd ze schuin doormidden. Serveer de Wraps met rundvleesreepjes en sperziebonen op de borden.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor wraps met rundvleesreepjes en sperziebonen

  • Energie (kcal)750 kcal
  • Energie (kJ)3124 kJ
  • Proteïnes41,4 g
  • Koolhydraten met vezels46,7 g
  • Koolhydraten zonder vezels40,9 g
  • Suikers8 g
  • Vezels5,8 g
  • Vetten:45,3 g
  • - Verzadigde vetten12,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:30,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten14,3 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten8,6 g
  • Transvetten0,6 g
  • Cholesterol93 mg
  • Sodium1162 mg
  • Zout2,9 g
  • Vitamine A (mg)638 IU
  • Vitamine C (mg)15,5 mg
  • Calcium206 mg
  • Ijzer6,53 mg
  • Kalium977 mg