Home > Recepten > Wraps met asperges en kidneybonensalade

voor 4 personen Ingrediënten

  • 400 g dunne groene asperges
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 8 bosuien
  • 1 krop sla
  • 400 g kidneybonen in blik (of pot)
  • 4 el Blue Band Vloeibaar
  • 2 tl gemengde mexicaanse kruiden
  • 4 zachte mais wraps
  • 8 el magere smeerkaas
  • 6 el yoghurtdressing (zelfgemaakt* of kant-en-klaar)

Variaties: Voor een zelfgemaakte yoghurtdressing meng je 5 eetlepels magere yoghurt met 1 eetlepel mayonaise light en een mespuntje paprikapoeder, komijn, zwarte peper en zout. Voeg naar smaak verse munt toe.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor wraps met asperges en kidneybonensalade

  1. Breek het harde stuk van de asperges af en snijd de asperges in schuine reepjes. Was en halveer de cherrytomaatjes. Maak de bosuien schoon en snijd in kleine stukjes. Haal de slabladeren los en was en droog ze. Giet de kidneybonen af. Doe de sla, bonen en de helft van de bosuien in een kom.
  2. Laat een wok of een grote diepe koekenpan op hoog vuur heet worden. Verhit de Blue Band Vloeibaar in de pan en voeg daarna de asperges toe. Bak het 5 minuten. Voeg de cherrytomaatjes, de rest van de bosui en de Mexicaanse kruiden toe en roerbak nog eens 2 minuten.
  3. Laat een koekenpan op hoog vuur heet worden. Bak elke wrap 1 minuut in een 1/2 eetlepel vloeibare margarine. Leg ze op voorverwarmde borden. Bestrijk 2 eetlepels smeerkaas op elke wrap en schep daarop een kwart van het aspergemengsel.
  4. Meng de salade met de dressing. Serveer de salade met de wraps.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor wraps met asperges en kidneybonensalade

  • Energie (kcal)375 kcal
  • Energie (kJ)1560 kJ
  • Proteïnes11,3 g
  • Koolhydraten met vezels29 g
  • Koolhydraten zonder vezels19,9 g
  • Suikers8,3 g
  • Vezels9,1 g
  • Vetten:24,9 g
  • - Verzadigde vetten5,7 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:95,7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten4,5 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten2,4 g
  • Transvetten0,3 g
  • Cholesterol27 mg
  • Sodium896 mg
  • Zout2,24 g
  • Vitamine A (mg)419 IU
  • Vitamine C (mg)51 mg
  • Calcium218 mg
  • Ijzer3,08 mg
  • Kalium783 mg