Home > Recepten > Wrap met kalkoenworstjes, bonen en tomatensaus

voor 4 personen Ingrediënten

  • 2 uien
  • 300 g tomaten
  • 10 stengels bleekselderij
  • 25 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 el paprikapoeder
  • 250 g verse kalkoenworst of runderworstjes
  • 1 l blik bruine bonen
  • 6 grote tortilla wrap
  • 4 el Blue Band Finesse voor Verrijken

Variaties: Deze wrap met kalkoenworstjes, bonen en tomatensaus smaakt extra lekker met wat geraspte kaas over de tomatensaus voordat het gerecht de oven ingaat.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor wrap met kalkoenworstjes, bonen en tomatensaus

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pel de uien. Was tomaten en bleekselderij. Snijd de uien, tomaten en bleekselderij in heel kleine stukjes. Hak eventueel de blaadjes van de (bleek)selderij fijn.
  3. Verhit de helft van de Blue Band voor Koken, Bakken en Braden in een koekenpan en bak hierin de ui en stukjes bleekselderij 4 minuten op een laag vuur. Voeg de tomaten, de komijn, 1/4 theelepel peper, een snufje zout en 1 eetlepel paprikapoeder toe. Roer tot de tomaten een beetje vochtig worden. Laat de saus op een laag vuur 10 minuten pruttelen.
  4. Verhit de helft van de margarine in een koekenpan en bak de worstjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar.
  5. Laat de bonen uitlekken en meng ze met de helft van de saus.
  6. Schep het bonenmengsel op de wraps, leg er een worstje op en rol de wraps op. Leg ze naast elkaar in een grote ingevette ovenschaal. Schep de rest van de saus en Blue Band Finesse voor Verrijken over de wraps.
  7. Zet de schaal in de oven en laat de tortillawraps in de hete oven in ca. 15 minuten warm worden. Verdeel de tortilla’s over 4 borden.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor wrap met kalkoenworstjes, bonen en tomatensaus

  • Energie (kcal)718 kcal
  • Energie (kJ)3019 kJ
  • Proteïnes36,9 g
  • Koolhydraten met vezels107,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels84,9 g
  • Suikers9,5 g
  • Vezels22,4 g
  • Vetten:20,8 g
  • - Verzadigde vetten5,9 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:52 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten3 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten4,7 g
  • Transvetten0,3 g
  • Cholesterol47 mg
  • Sodium1502 mg
  • Zout3,75 g
  • Vitamine A (mg)953 IU
  • Vitamine C (mg)39,3 mg
  • Calcium144 mg
  • Ijzer4,73 mg
  • Kalium965 mg