Home > Recepten > Worteltaart

voor 16 personen Ingrediënten

  • 400 g winterwortels
  • 50 g gepelde walnoten
  • 200 g Blue Band Cake & Koekjes (op kamertemperatuur) + extra om in te vetten
  • 200 g rietsuiker
  • 4 eieren
  • 300 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el kaneelpoeder
  • 100 ml melk
  • 1 biologische citroen
  • 175 g poedersuiker
  • 350 g verse roomkaas
  • 16 kant-en-klare kleine marsepeinen worteltjes
  • extra nodig: springvorm ø 26 cm, bakpapier, mixer met gardes

Bereidingswijze (voor 16 porties)

voor worteltaart

  1. Schil de wortels, was ze en rasp ze grof. Hak de walnoten in stukjes.
  2. Verwarm de oven voor tot 180 °C (hetelucht 160 °C). Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in. Klop de Blue band Cake & Koekjes met de suiker met de mixer met gardes romig. Voeg de eieren één voor één toe en klop alles door elkaar.
  3. Meng de bloem met het bakpoeder, een mespunt zout en het kaneelpoeder en spatel het met de melk door het beslag. Druk het vocht uit de geraspte wortel en spatel de wortel met de walnoten door het beslag.
  4. Verdeel het deeg over de springvorm en bak de worteltaart in 40-45 minuten lichtbruin en gaar. Controleer of de taart gaar is door er een satéstokje in te steken. Als de prikker er droog uitkomt is de taart gaar. Zo niet bak hem dan nog 5 minuten en test opnieuw op gaarheid. Laat de taart op een taartrooster afkoelen en verwijder de vorm.
  5. Boen voor de topping de citroen schoon onder stromend water en rasp de gele schil dun eraf. Pers 1 eetlepel sap eruit. Roer de verse roomkaas met de poedersuiker, de citroenrasp en het sap door elkaar. Bestrijk de bovenkant van de afgekoelde worteltaart ermee.
  6. Garneer de worteltaart met de marsepeinen worteltjes.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor worteltaart

  • Energie (kcal)369 kcal
  • Energie (kJ)1533 kJ
  • Proteïnes6,4 g
  • Koolhydraten met vezels40,4 g
  • Koolhydraten zonder vezels37,4 g
  • Suikers24,6 g
  • Vezels3 g
  • Vetten:20,9 g
  • - Verzadigde vetten9,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:79 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten3,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,2 g
  • Transvetten0,3 g
  • Cholesterol80 mg
  • Sodium284 mg
  • Zout0,71 g
  • Vitamine A (mg)10 IU
  • Vitamine C (mg)1,9 mg
  • Calcium100 mg
  • Ijzer1,59 mg
  • Kalium185 mg