Home > Recepten > Worteltaart met roomkaas

voor 8 personen Ingrediënten

  • 1 el bloem
  • 200 g winterpeen
  • 50 g gepelde walnoten
  • 50 ml halfvolle melk
  • 100 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 3 eieren
  • 150 g donkere basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 8 g bakpoeder
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 0,5 tl gemalen nootmuskaat
  • 250 g roomkaas
  • 120 g poedersuiker
  • 1 el citroensap
  • 0,5 el citroenrasp
  • Extra nodig: springvorm ø 20 cm met ingevette rand, bakpapier, mixer met gardes

Bereidingswijze (voor 8 porties)

voor worteltaart met roomkaas

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bestuif de rand van de vorm met bloem en schud het overtollige bloem eruit. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Schil de winterpeen en rasp hem fijn. Hak de walnoten grof. Schenk de melk in een pannetje en laat de Blue Band Cake & Koekjes langzaam smelten. Laat het mengsel wat afkoelen.
  2. Klop intussen met de mixer de eieren met de basterdsuiker en de vanillesuikerin een kom romig. Spatel het bakmeel, de bakpoeder, het kaneelpoeder en de nootmuskaat erdoor. Voeg het margarinemengsel toe en roer er de wortel en de walnoten er goed door. Doe het mengsel over in de vorm en bak in ca. 45 minuten lichtbruin en gaar. De taart is gaar als een ingestoken satéstokje er droog uit komt. Neem de taart uit de oven en laat hem afkoelen.
  3. Roer intussen voor de topping de roomkaas met de poedersuiker, het citroensap en de helft van de rasp door elkaar. Verdeel het mengsel over de taart en garneer met de rest van de rasp. Snijd de taart in punten. Eet smakelijk!

Smakelijk!

Tip: Strooi eventueel wat fijngesnipperde wortel over de worteltaart met roomkaastopping.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor worteltaart met roomkaas

  • Energie (kcal)516 kcal
  • Energie (kJ)2156 kJ
  • Proteïnes10 g
  • Koolhydraten met vezels62,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels60,3 g
  • Suikers36 g
  • Vezels1,8 g
  • Vetten:26 g
  • - Verzadigde vetten11,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:81,2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten4,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,9 g
  • Transvetten0,4 g
  • Cholesterol118 mg
  • Sodium566 mg
  • Zout1,41 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)2,2 mg
  • Calcium145 mg
  • Ijzer1,84 mg
  • Kalium222 mg