Home > Recepten > Wortelsoep

voor 4 personen Ingrediënten

  • 250 g bospeen
  • 1 ui
  • 2 eetlepels Blue Band Iedere Dag
  • 125 ml Blue Band Finesse voor Koken
  • 750 ml groentebouillon *
  • 1 mespunt suiker (eventueel)
  • Extra nodig: staafmixer

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor wortelsoep

  1. Schil de wortels en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de ui. Verhit de Blue Band Iedere Dag in een (soep)pan. Fruit de ui met de wortel glazig.
  2. Voeg de Finesse voor Koken en de bouillon toe. Breng aan de kook, draai het vuur dan lager en laat de soep nog 20 minuten zachtjes koken.
  3. Pureer de wortelsoep van het vuur met een staafmixer. Breng de soep op smaak met versgemalen peper en eventueel wat suiker.

Smakelijk!

Tip: Garneer de wortelsoep met een beetje tuinkers of een andere cress-soort, zoals broccoli- of daikoncress. Deze kleine kiemplantjes zitten boordevol vitamines en mineralen. Schil 2 wortels en snijd er met een dunschiller of kaasschaaf in de lengte dunne plakken van. Kook de wortelflinters in 3 minuten beetgaar in gezouten water. Laat uitlekken in een zeef. Verdeel de wortels met wat fijngehakt loof of bieslook als garnituur over de ingeschonken soep.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor wortelsoep

  • Energie (kcal)150 kcal
  • Energie (kJ)620 kJ
  • Proteïnes1,4 g
  • Koolhydraten met vezels11,2 g
  • Koolhydraten zonder vezels9 g
  • Suikers7,1 g
  • Vezels2,2 g
  • Vetten:11,1 g
  • - Verzadigde vetten2,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:44,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol1 mg
  • Sodium541 mg
  • Zout1,35 g
  • Vitamine A (mg)9353 IU
  • Vitamine C (mg)4,5 mg
  • Calcium26 mg
  • Ijzer0,24 mg
  • Kalium224 mg