Home > Recepten > Wortel cupcakes

voor 0 personen Ingrediënten

  • 100 g wortelen
  • 75 g gemalen hazelnoten
  • 125 ml Blue Band Vloeibaar Roombotersmaak
  • 125 g suiker
  • 2 eieren
  • 100 g bloem
  • 50 g maïzena
  • 1 tl bakpoeder
  • 60 g poedersuiker
  • 2 el sinaasappelsap
  • 10 marsepeinen worteltjes
  • muffinbakvorm, 10 papieren cakevormpjes

Bereidingswijze (voor 0 porties)

voor wortel cupcakes

  1. Zet de papieren cakevormpjes in de holletjes van de muffinbakvorm.
  2. Schil de wortelen en rasp ze fijn. Rooster de gemalen hazelnoten lichtbruin in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schud de pan tijdens het roosteren regelmatig om en schud de geroosterde noten uit de pan op keukenpapier.
  3. Klop de Blue Band Vloeibaar Roombotersmaak met suiker met een pollepel goed door elkaar. Voeg een voor een de eieren toe en klop ze er goed door het beslag, voeg het volgende ei pas toe als de vorige is opgenomen.
  4. Zeef de bloem met de maïzena, het bakpoeder en een mespunt zout boven de kom en klop het met grote slagen door het beslag
  5. Spatel de wortel en de gemalen hazelnoten erdoor.
  6. Vul 10 cakevormpjes met het beslag en bak ze in ca. 25 minuten goudgeel en gaar. Controleer de cakejes op gaarheid door er met een satéstokje in te prikken. Dit moet er droog en schoon uitkomen.
  7. Roer de poedersuiker met het sinaasappelsap tot een glad papje en schenk het over de cupcakes. Garneer met de marsepeinen worteltjes.

Smakelijk!

Tip: Gebruik een ijsbollepel om het beslag over de cakevormpjes te verdelen.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor wortel cupcakes

  • Energie (kcal)2827 kcal
  • Energie (kJ)11840 kJ
  • Proteïnes36,5 g
  • Koolhydraten met vezels330,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels309,3 g
  • Suikers196 g
  • Vezels21,6 g
  • Vetten:161,4 g
  • - Verzadigde vetten17,3 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:139,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten39 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten8 g
  • Transvetten0,8 g
  • Cholesterol435 mg
  • Sodium1315 mg
  • Zout3,28 g
  • Vitamine A (mg)1028 IU
  • Vitamine C (mg)17,8 mg
  • Calcium545 mg
  • Ijzer10,94 mg
  • Kalium1245 mg