Home > Recepten > Worstjes met sperziebonen en aardappelpuree

voor 2 personen Ingrediënten

  • 500 g kruimige aardappels
  • 4 stuks varkens braadworsten
  • 1 ui
  • 500 g sperziebonen
  • 50 g mosterd
  • 7 el Blue Band Vloeibaar Light

Bereidingswijze (voor 2 porties)

voor worstjes met sperziebonen en aardappelpuree

  1. Schil de aardappels. Kook de worstjes gedurende 10 minuten in water en snijd ze vervolgens in plakjes. Pel en snipper de ui. Maak de sperziebonen schoon en kook ze 5 minuten in kokend water. Kook tegelijkertijd de aardappelen gaar en giet het vocht af. Stamp de aardappels met 5 eetlepels Blue Band vloeibaar Light tot een smeuïge puree.
  2. Doe 2 eetlepels Blue Band vloeibaar Light in een koekenpan en roerbak daarin de uitjes, boontjes en stukjes worst tot alles gaar is. Voeg vervolgens de mosterd toe en een beetje water. Breng het eventueel op smaak met zout.
  3. Serveer het worst groentemengsel met de aardappelpuree op de borden.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor worstjes met sperziebonen en aardappelpuree

  • Energie (kcal)303 kcal
  • Energie (kJ)1268 kJ
  • Proteïnes11 g
  • Koolhydraten met vezels63,5 g
  • Koolhydraten zonder vezels49,2 g
  • Suikers2,9 g
  • Vezels14,2 g
  • Vetten:3,6 g
  • - Verzadigde vetten0,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:2,4 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,8 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,6 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium372 mg
  • Zout0,93 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)18,1 mg
  • Calcium223 mg
  • Ijzer3,4 mg
  • Kalium1448 mg