Home > Recepten > Witte chocolade en frambozencupcakes

voor 12 personen Ingrediënten

  • 100 g witte chocola
  • 125 g verse frambozen
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 175 g lichte basterdsuiker
  • 175 ml Blue Band Vloeibaar Roombotersmaak
  • 3 medium eieren
  • 5 el halfvolle melk
  • 75 g frambozenjam
  • 1 el poedersuiker
  • muffinbakvorm 12 papieren muffinvormpjes mixer met gardes

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor witte chocolade en frambozencupcakes

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Hak de chocolade in stukjes. Maak de frambozen schoon. Zet de papieren vormpjes in de muffinbakvorm.
  3. Zeef het bakmeel met het bakpoeder boven een kom. Voeg de suiker, de Blue Band vloeibaar, de eieren en de melk toe en roer alles met een garde goed door elkaar.
  4. Voeg vervolgens de jam toe en roer door het beslag. Hou wat chocoladestukjes en frambozen apart voor de garnering en spatel de rest door het beslag.
  5. Vul de muffinholletjes met het beslag en verdeel de achtergehouden chocolade en de frambozen erover.
  6. Bak de cupcakes in ca. 20 minuten lichtbruin en gaar. Laat ze op een taartrooster afkoelen en bestuif ze met poedersuiker.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor witte chocolade en frambozencupcakes

  • Energie (kcal)342 kcal
  • Energie (kJ)1439 kJ
  • Proteïnes5,2 g
  • Koolhydraten met vezels44,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels43,2 g
  • Suikers24,2 g
  • Vezels0,8 g
  • Vetten:16,4 g
  • - Verzadigde vetten3,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:88,8 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,5 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,3 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol57 mg
  • Sodium284 mg
  • Zout0,71 g
  • Vitamine A (mg)117 IU
  • Vitamine C (mg)3,9 mg
  • Calcium56 mg
  • Ijzer1 mg
  • Kalium137 mg