Home > Recepten > Witte chocolade & aardbeiencupcakes

voor 12 personen Ingrediënten

  • 100 g witte chocola
  • 100 g aardbeien
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g Blue Band Vloeibaar
  • 150 g suiker
  • 3 eieren
  • 50 g aardbeienjam
  • 150 ml slagroom
  • 2 el poedersuiker
  • 12 kleine aardbeien
  • muffinbakblik met 12 holletjes 12 papieren muffinvormpjes

Variaties: Het is ook heel lekker om ananas en ananasjam te gebruiken in plaats van aardbeien en aardbeienjam.

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor witte chocolade & aardbeiencupcakes

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (elektrische oven). Plaats de papieren muffinvormpjes in het bakblik.
  2. Breek de chocolade in heel kleine stukjes. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in kleine stukjes.
  3. Zeef het meel boven een grote kom. Roer de Blue Band Vloeibaar, de suiker, de eieren, een snufje zout en de aardbeienjam erdoor met een pollepel of mixer. Klop 4-5 minuten (pollepel duurt het langst) tot het mengsel smeuïg is. Schep de stukjes chocolade en de stukjes aardbei erdoor.
  4. Verdeel het beslag (met 2 lepels) gelijkmatig over de papieren cupcake-vormpjes in het bakblik.
  5. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
  6. Klop voor de garnering de slagroom met 1-2 eetlepels poedersuiker stijf. Schep of spuit op elk cupcakeje een bergje slagroom en garneer met een aardbei.

Smakelijk!

Tip: U kunt ook mini cupcakejes bakken in papieren bonbonvormpjes. De baktijd is dan veel korter.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor witte chocolade & aardbeiencupcakes

  • Energie (kcal)313 kcal
  • Energie (kJ)1307 kJ
  • Proteïnes4 g
  • Koolhydraten met vezels32,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels31,7 g
  • Suikers21,6 g
  • Vezels0,5 g
  • Vetten:19,1 g
  • - Verzadigde vetten6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:77,2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten2,8 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,4 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol73 mg
  • Sodium182 mg
  • Zout0,46 g
  • Vitamine A (mg)284 IU
  • Vitamine C (mg)9,2 mg
  • Calcium41 mg
  • Ijzer0,51 mg
  • Kalium112 mg