Home > Recepten > Witlof met pestoroom

voor 4 personen Ingrediënten

  • 600 g witlof (6 stuks)
  • 2 el pijnboompitten
  • 100 g cherrytomaatje
  • 2 sprietjes bieslook
  • 3 el Blue Band Vloeibaar
  • 100 g reepjes spek
  • 1,5 dl Blue Band Finesse voor Koken
  • 2 el rode pesto

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor witlof met pestoroom

  1. Maak de witlof schoon en snijd de stronkjes in repen. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze op keukenpapier afkoelen. Halveer de cherrytomaatjes en knip de bieslook grof.
  2. Verhit een eetlepel Blue Band Vloeibaar in een koekenpan en bak hierin de spekreepjes krokant. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Verhit nu ook de rest van de vloeibare margarine in de pan en roerbak hierin de witlof ongeveer 4 minuten.
  3. Meng de Blue Band Finesse voor Koken en de pesto in een kommetje en schenk dit over de witlofreepjes. Schep er ook de tomaatjes doorheen.
  4. Laat de groente 2 minuten zachtjes pruttelen. Bestrooi het gerecht voor het serveren met de pijnboompitten en de bieslook.

Smakelijk!

Tip: Witlof met pestoroom smaakt lekker met tortelloni.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor witlof met pestoroom

  • Energie (kcal)313 kcal
  • Energie (kJ)1296 kJ
  • Proteïnes7 g
  • Koolhydraten met vezels9,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels6,9 g
  • Suikers5,4 g
  • Vezels2,2 g
  • Vetten:27,9 g
  • - Verzadigde vetten6,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:20,4 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten5,4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten2,9 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol17 mg
  • Sodium282 mg
  • Zout0,7 g
  • Vitamine A (mg)148 IU
  • Vitamine C (mg)6,2 mg
  • Calcium35 mg
  • Ijzer0,95 mg
  • Kalium424 mg