Home > Recepten > Witlof met ham en kaas

voor 4 personen Ingrediënten

  • 8 struikjes witlof
  • 1 el citroensap
  • 20 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
  • 8 plakjes ham
  • 2 dl Blue Band Finesse voor Verrijken
  • 1 eidooier
  • 100 g geraspte goudse kaas

Variaties: Witlof zoet: Bestrijk gehalveerde witlofstruikjes met honing en gril ze 20 minuten. Witlof fris: Maak een salade van witlof met appel en noten.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor witlof met ham en kaas

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de struikjes witlof schoon en kook ze in ongeveer 10 minuten beetgaar in water met zout en citroensap. Laat de struikjes uitlekken. Vet een ovenschaal in met Blue Band Vloeibaar. Wikkel elk witlofstruikje in een plakje ham. Leg de pakketjes in de ovenschaal.
  2. Roer de Finesse voor Verrijken los met de eidooier, versgemalen peper en geraspte kaas en strijk dit over de witlofpakketjes. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in het midden van de oven en laat de witlofschotel kleuren.

Smakelijk!

Tip: Deze witlof met ham en kaas is erg lekker met gekookte of gebakken aardappelen.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor witlof met ham en kaas

  • Energie (kcal)369 kcal
  • Energie (kJ)1533 kJ
  • Proteïnes24,5 g
  • Koolhydraten met vezels9,5 g
  • Koolhydraten zonder vezels7,5 g
  • Suikers6,2 g
  • Vezels2,1 g
  • Vetten:25,9 g
  • - Verzadigde vetten13,3 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:11,4 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten4,7 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,1 g
  • Transvetten0,3 g
  • Cholesterol96 mg
  • Sodium1457 mg
  • Zout3,64 g
  • Vitamine A (mg)90 IU
  • Vitamine C (mg)4 mg
  • Calcium249 mg
  • Ijzer0,99 mg
  • Kalium782 mg