Home > Recepten > Witlof kipsalade

voor 4 personen Ingrediënten

  • 3 stukken kipfilet
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1,5 el mayonaise
  • 1,5 el Blue Band Finesse voor Verrijken
  • 2 el appelsap
  • 3 el walnoten
  • 2 tl citroensap
  • 4 struiken witlof
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 rode appels

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor witlof kipsalade

  1. Leg de kipfilets in een pan en voeg zoveel water toe dat ze net onderstaan. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Verhit het water, maar zorg dat het net niet borrelt. Laat de kipfilets 15 minuten zachtjes pocheren. Draai het vuur dan uit, leg een deksel op de pan en laat de kip zo nog ongeveer een half uur doorgaren.
  2. Roer ondertussen de mayonaise, Blue Band Finesse voor Verrijken en appelsap tot een dressing. Breng deze op smaak met citroensap, zout en peper.
  3. Maak de witlof schoon, halveer de stronkjes en snijd ze in stukjes. Trek de draden van de bleekselderij en snijd de stengels in reepjes. Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels met schil in blokjes. Hak de walnoten grof.
  4. Schep de kip uit de bouillon, laat even uitdampen en ‘scheur’ het vlees in repen. Meng de witlof, de bleekselderij, de appel, de kip en de walnoten met de dressing. Serveer de salade op 4 borden.

Smakelijk!

Tip: Witlof kipsalade smaakt lekker met knapperig gebakken paninibroodjes.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor witlof kipsalade

  • Energie (kcal)232 kcal
  • Energie (kJ)973 kJ
  • Proteïnes27,4 g
  • Koolhydraten met vezels13,6 g
  • Koolhydraten zonder vezels11,3 g
  • Suikers10 g
  • Vezels2,3 g
  • Vetten:8,1 g
  • - Verzadigde vetten1,5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:5,7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten2,4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten3 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol82 mg
  • Sodium95 mg
  • Zout0,24 g
  • Vitamine A (mg)44 IU
  • Vitamine C (mg)10,1 mg
  • Calcium32 mg
  • Ijzer0,99 mg
  • Kalium573 mg