Home > Recepten > Winterwortelsoep

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 kg winterwortels
  • 3 el Blue Band Vloeibaar
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 mespunt gemalen komijn
  • 7,5 dl kippenbouillon
  • 1 el fijngehakt peterselie
  • 4 el Blue Band Finesse voor Verrijken

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor winterwortelsoep

  1. Pel en snipper de ui. Schil de winterwortels en snijd ze in dunne plakjes.
  2. Verhit de Blue Band Vloeibaar en fruit hierin de uisnippers en plakjes wortel. Bestrooi ze met het gemberpoeder en de komijn en stoof de groenten ca. 10 minuten.
  3. Schenk de kippenbouillon erbij en kook dit ca. 15 minuten tot de plakjes wortel zacht zijn. Pureer de soep met een staafmixer.
  4. Schenk de soep in kommen en schep in elke kom een lepeltje Blue Band Finesse voor Verrijken. Strooi hier wat gehakte peterselie overheen en serveer de winterwortelsoep in kommen.

Smakelijk!

Tip: smaakt lekker met stukken grof gesneden bruin stokbrood, bestreken met wat margarine en belegd met sla en plakken achterham.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor winterwortelsoep

  • Energie (kcal)206 kcal
  • Energie (kJ)859 kJ
  • Proteïnes3 g
  • Koolhydraten met vezels24,6 g
  • Koolhydraten zonder vezels16,4 g
  • Suikers9,2 g
  • Vezels8,2 g
  • Vetten:12,6 g
  • - Verzadigde vetten2,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:9,9 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,5 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol1 mg
  • Sodium841 mg
  • Zout2,1 g
  • Vitamine A (mg)94 IU
  • Vitamine C (mg)22,6 mg
  • Calcium91 mg
  • Ijzer1,02 mg
  • Kalium867 mg