Home > Recepten > Wentelteefjes met aardbeien

voor 4 personen Ingrediënten

  • 250 g aardbeien
  • 2,5 el frambozenjam
  • 50 ml slagroom
  • 100 ml vanillevla
  • 1 ei
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 225 ml melk
  • 6 sneetjes oud witbrood
  • 1,5 el Blue Band Vloeibaar Roombotersmaak

Variaties: Vervang in dit wentelteefjes recept de aardbeien door klein zomerfruit zoals frambozen, bessen en bramen. Serveer de wentelteefjes met gebakken peerpartjes en chocoladesaus. De wentelteefjes smaken ook heel lekker met gebakken banaan en bruine suiker.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor wentelteefjes met aardbeien

  1. Maak de aardbeien schoon, halveer de kleine en snijd de grote in vieren. Verwarm de frambozenjam al roerende totdat de jam gesmolten is, schep de aardbeien erdoor en neem de pan van het vuur. Klop voor de vanillesaus de slagroom stijf en spatel voorzichtig de vanillevla erdoor.
  2. Klop het ei met het kaneelpoeder los en roer de melk erdoor. Snijd de korstjes van het brood, wentel ze door het melkmengsel en leg ze op elkaar in een diep bord. Schenk de rest van het melkmengsel erover. Keer het brood en lepel zo nodig het uitgelekte melkmengsel erover.
  3. Verhit de helft van de Blue Band Vloeibaar in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en bak 3 van de sneetjes uitgelekt geweekt brood in de hete margarine aan beide kanten lichtbruin. Bak de rest van de sneetjes brood in de rest van de margarine. Snijd de wentelteefjes schuin middendoor en serveer ze met de aardbeien en de vanillesaus.

Smakelijk!

Tip: Ongesneden brood? Snijd dan iets dikkere sneetjes!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor wentelteefjes met aardbeien

  • Energie (kcal)325 kcal
  • Energie (kJ)1360 kJ
  • Proteïnes9 g
  • Koolhydraten met vezels39,4 g
  • Koolhydraten zonder vezels37,2 g
  • Suikers15 g
  • Vezels2,2 g
  • Vetten:14,6 g
  • - Verzadigde vetten5,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:37,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten2,8 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,2 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol79 mg
  • Sodium323 mg
  • Zout0,81 g
  • Vitamine A (mg)320 IU
  • Vitamine C (mg)36,3 mg
  • Calcium237 mg
  • Ijzer2,51 mg
  • Kalium306 mg