Home > Recepten > Wentelteefjes basisrecept

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1,5 tl kaneelpoeder
  • 300 ml melk
  • 8 sneetjes oud witbrood
  • 2 el kristalsuiker
  • 2 el Blue Band Vloeibaar Roombotersmaak

Variaties: Vervang in dit wentelteefjes basisrecept het witbrood eens door noten, rozijnen, krenten of mueslibrood. Serveer de wentelteefjes ook eens als toetje met gebakken ananas en een bolletje ijs. Wentelteefjes zijn ook lekker met gebakken partjes appel en een lepel losgeroerde crème fraîche.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor wentelteefjes basisrecept

  1. Klop het ei met 1 tl kaneelpoeder los en roer de melk erdoor. Snijd de korstjes van het witbrood, wentel ze door het melkmengsel en leg ze op elkaar in een diep bord. Schenk de rest van het melkmengsel erover. Keer het brood en lepel zo nodig het uitgelekte melkmengsel erover. Roer de suiker met ½ tl kaneelpoeder door elkaar.
  2. Verhit de helft van de Blue Band Vloeibaar in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en bak 4 van de sneetjes uitgelekt geweekt brood in de hete margarine aan beide kanten lichtbruin. Bak de rest van de sneetjes brood in de rest van de margarine. Snijd wentelteefjes schuin middendoor en bestrooi ze met de kaneelsuiker.

Smakelijk!

Tip: Wentelteefjes zijn ook heel lekker met poedersuiker, maple syrup of schenkstroop.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor wentelteefjes basisrecept

  • Energie (kcal)308 kcal
  • Energie (kJ)1287 kJ
  • Proteïnes9,7 g
  • Koolhydraten met vezels40,4 g
  • Koolhydraten zonder vezels38,5 g
  • Suikers13,2 g
  • Vezels1,9 g
  • Vetten:11,9 g
  • - Verzadigde vetten2,9 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:47,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,5 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,2 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol61 mg
  • Sodium393 mg
  • Zout0,98 g
  • Vitamine A (mg)182 IU
  • Vitamine C (mg)0,3 mg
  • Calcium260 mg
  • Ijzer2,84 mg
  • Kalium193 mg