Home > Recepten > Warme cakejes met vanille en honing met een salade van aardbeien en munt

voor 4 personen Ingrediënten

  • 50 g Blue Band Vloeibaar
  • 20 g vanillesuiker
  • 40 g suiker
  • 1 tl honing
  • 1 ei
  • 50 g zelfrijzend bakmeel
  • 250 g aardbeien
  • 6 verse munt blaadjes
  • 4 ramequins (inhoud 100 ml) of papieren cakevormpjes

Variaties: U kunt deze cakejes ook met Blue Band voor Koken, Bakken en braden maken. Zorg ervoor dat de margarine zacht is voordat u die met de suiker mengt.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor warme cakejes met vanille en honing met een salade van aardbeien en munt

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C/gasstand 4.
  2. Meng de vloeibare margarine met de helft van de vanillesuiker, de suiker en de honing. Mix 5 minuten, bij voorkeur met een elektrische mixer. Klop het ei en voeg het al mixend beetje bij beetje toe. Zeef het meel boven het deeg en voeg een snufje zout toe. Mix op hoge stand.
  3. Giet het mengsel in 4 kleine ramequins. Bak de cakejes 20 tot 30 minuten totdat ze stevig aanvoelen.
  4. Haal de kroontjes van de aardbeien, snijd ze in vieren en leg ze in een schaal. Snijd 2 muntblaadjes fijn en voeg deze samen met de rest van de vanillesuiker toe aan de aardbeien. Meng alles door elkaar en zet tot gebruik in de koelkast. Leg de warme cakejes op 4 borden en server de aardbeiensalade apart erbij.

Smakelijk!

Tip: Ramequins zijn kleine ovenschaaltjes.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor warme cakejes met vanille en honing met een salade van aardbeien en munt

  • Energie (kcal)235 kcal
  • Energie (kJ)982 kJ
  • Proteïnes3,5 g
  • Koolhydraten met vezels29,5 g
  • Koolhydraten zonder vezels28,6 g
  • Suikers19,6 g
  • Vezels0,9 g
  • Vetten:11,8 g
  • - Verzadigde vetten1,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:74,8 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol54 mg
  • Sodium168 mg
  • Zout0,42 g
  • Vitamine A (mg)108 IU
  • Vitamine C (mg)35,3 mg
  • Calcium18 mg
  • Ijzer0,71 mg
  • Kalium149 mg