Home > Recepten > Wafels met chocolade op een stokje

voor 12 personen Ingrediënten

  • 225  g zelfrijzend bakmeel
  • 35  g maïzena
  • 3  g zout
  • 375  ml karnemelk
  • 2  eieren
  • 50  g poedersuiker
  • 1  zakje vanillesuiker
  • 60  g Blue Band Iedere Dag + extra om in te vetten
  • 100  g pure chocolade
  • 3  el hagelslag
  • extra nodig: wafelijzer, satéstokjes, ronde koeksteker

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor wafels met chocolade op een stokje

  1. Verwarm het wafelijzer voor. Zeef het bakmeel boven een grote kom. Voeg de maïzena, het zout, de poedersuiker en de vanillesuiker toe. Voeg dan de eieren, de Blue Band Iedere Dag en de karnemelk toe en klop met een garde tot een glad beslag.
  2. Vet het wafelijzer goed in met een kwastje met Blue Band Iedere Dag. Schenk wat beslag in het ijzer en bak de wafels goudbruin. Haal de wafels uit het wafelijzer en laat ze afkoelen. Ga door met wafels maken tot het beslag op is.
  3. Smelt de chocolade au bain-marie. Steek cirkels uit de wafels schuin doormidden, steek de wafels op een stokje en haal alleen de bovenkant van de wafel door de gesmolten chocolade. Bestrooi met decoratiestrooisel naar keuze en laat ze vervolgens goed afkoelen.

Smakelijk!

Tip: Je kunt ook de wafels schuin halveren in plaats van cirkels eruit snijden. Dan heb je geen afsnijdsels. Doop de wafels met chocolade op een stokje ook eens in gesmolten witte- of melkchocolade.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor wafels met chocolade op een stokje

  • Energie (kcal)216 kcal
  • Energie (kJ)905 kJ
  • Proteïnes4,5 g
  • Koolhydraten met vezels30,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels29,9 g
  • Suikers13,1 g
  • Vezels1 g
  • Vetten:8,3 g
  • - Verzadigde vetten2,5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:5,2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,3 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol37 mg
  • Sodium262 mg
  • Zout0,66 g
  • Vitamine A (mg)44 IU
  • Vitamine C (mg)0,3 mg
  • Calcium45 mg
  • Ijzer1,04 mg
  • Kalium133 mg