Home > Recepten > Vrolijke zandkoekjes

voor 40 personen Ingrediënten

  • 130 g Blue Band Cake & Koekjes, op kamertemperatuur
  • 180 g kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 275 g tarwebloem, gezeefd + extra om uit te rollen
  • Extra nodig: mixer met gardes, koekvormpjes, bakpapier

Variaties: Verdeel voor lekkere pindakoekjes grof gehakte ongezouten pinda's over het deeg en druk ze er een beetje in. Eventueel kun je ze bestrijken met losgeklopt ei. Maak ook eens dikke koekjes en druk in elk koekje een amandel. Of bestrijk ze met suikerglazuur en garneer ze met taartdecoratie naar keuze.

Bereidingswijze (voor 40 porties)

voor vrolijke zandkoekjes

  1. Klop met de mixer de Blue Band Cake & Koekjes, de kristalsuiker en de vanillesuiker in een ruime kom in ca. 10 minuten tot een luchtige crème. Voeg het ei toe en klop tot het goed is opgenomen. Voeg beetje bij beetje de bloem en een snufje zout toe en spatel het door het beslag, kneed alles verder met een koele hand zodat een soepel deeg ontstaat. Leg het deeg verpakt in huishoudfolie minimaal 30 minuten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verdeel het deeg in drie porties en rol een portie uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap van ± 5 mm dik. Steek er met koekvormpjes zoveel mogelijk koekjes uit en leg ze op een met bakpapier bekleed bakplaat. Kneed de restjes deeg weer samen en rol het deeg opnieuw uit en steek er koekjes uit. Ga door totdat het bakplaat vol is.
  3. Bak de zandkoekjes in de voorverwarmde oven in ± 10 minuten goudgeel en gaar. Laat de koekjes op een taartrooster afkoelen. Maak van de rest van het deeg nog meer koekjes en ga door totdat het deeg is opgebruikt.

Smakelijk!

Tip: Deze zandkoekjes kan je in alle vormen en maten maken, houd daarbij wel de baktijd in de gaten (hele dikke koekjes moeten langer in de oven dan hele dunne).

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor vrolijke zandkoekjes

  • Energie (kcal)67 kcal
  • Energie (kJ)279 kJ
  • Proteïnes0,9 g
  • Koolhydraten met vezels9,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels9 g
  • Suikers4,9 g
  • Vezels0,8 g
  • Vetten:2,8 g
  • - Verzadigde vetten1,1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:19,6 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol5 mg
  • Sodium22 mg
  • Zout0,05 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium3 mg
  • Ijzer0,31 mg
  • Kalium19 mg