Home > Recepten > Vrolijke lentebloemen cupcakes

voor 12 personen Ingrediënten

  • 110  g tarwebloem
  • 260  g Blue Band Cake & Koekjes
  • 180  g fijne kristalsuiker
  • 2  eieren
  • 1  tl bakpoeder
  • 140  g geschaafde amandel
  • 40  g witte chocolade
  • 1  tl amandel aroma
  • 36  smarties (of M&M's)
  • extra nodig: mixer met gardes, papieren cupcakevormpjes, muffinbakblik

Variaties: Vervang bij deze heerlijke vrolijke lente bloemen cupcakes eens de Smarties of M&M's door tumtummetjes of jellybeans.

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor vrolijke lentebloemen cupcakes

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ºC (hetelucht 160 ºC, gasstand 4). Klop met de mixer 110 g Blue Band Cake & Koekjes met 80 g suiker totdat het licht en luchtig is. Voeg één voor één de eieren toe en blijf kloppen.
  2. Zeef het tarwebloem boven het mengsel en voeg het bakpoeder toe. Klop tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Voeg vervolgens het 40 g amandelschaafsel toe en roer deze voorzichtig met een lepel door het beslag.
  3. Plaats de papieren cupcake vormpjes in de muffinvorm en vul ze vervolgens tot 2/3 met het beslag. Bak de cupcakes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Laat de cupcakes afkoelen.
  4. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Klop met de mixer 150 g Blue Band Cake & Koekjes met 100 g suiker en het amandelaroma. Voeg als laatste de gesmolten witte chocolade toe. Mix tot de ingrediënten goed gemengd zijn.
  5. Versier de cupcakes met de crème en leg op elke cupcake 3 Smarties of M&M's. Maak er bloemen van met de rest van het amandelschaafsel.

Smakelijk!

Tip: Serveer deze vrolijke lente bloemen cupcakes tijdens de Paasdagen bij een high tea.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor vrolijke lentebloemen cupcakes

  • Energie (kcal)456 kcal
  • Energie (kJ)1902 kJ
  • Proteïnes6,4 g
  • Koolhydraten met vezels39 g
  • Koolhydraten zonder vezels35,8 g
  • Suikers28,5 g
  • Vezels3,1 g
  • Vetten:31,3 g
  • - Verzadigde vetten12,3 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:17,8 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten5,8 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,9 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol42 mg
  • Sodium195 mg
  • Zout0,49 g
  • Vitamine A (mg)41 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium115 mg
  • Ijzer1,55 mg
  • Kalium211 mg