Home > Recepten > Visjes met aardappelbuideltjes en knabbelgroenten

voor 4 personen Ingrediënten

  • 15 g peterselie
  • 700 g voorgekookte krieltjes
  • 4 el Blue Band Vloeibaar
  • 300 g bleekselderij
  • 200 g wortelen
  • 2 tomaten
  • 4 zoetzure augurken
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g (wit) visfilet of zalm
  • aluminiumfolie

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor visjes met aardappelbuideltjes en knabbelgroenten

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de peterselie fijn.
  2. Meng de krieltjes met 2 eetlepels Blue Band Vloeibaar, 2 eetlepels peterselie en ½ theelepel peper. Leg 4 velletjes aluminiumfolie op het aanrecht. Schep de krieltjes in het midden en vouw het folie als ‘buideltjes’ dicht. Zet de krielbuideltjes op het rooster in de oven en laat ze in ca. 20 minuten gaar worden.
  3. Snijd ondertussen voor de knabbelgroenten de bleekselderij en de worteltjes in reepjes. Snijd vervolgens de helft van de bleekselderij- en wortelreepjes, de 2 tomaten en 4 augurken in kleine stukjes. Pel de knoflook.
  4. Verhit 2 eetlepels Blue Band Vloeibaar. Bak de stukjes bleekselderij en wortel 5 minuten op een matig vuur. Voeg tomaat en augurk toe. Knijp de knoflook erboven fijn en bak 1 minuut mee. Roer er 3 eetlepels peterselie door. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  5. Leg de visfilets naast elkaar in een (ingevette) ovenschaal. Bedek met de gebakken groenten. Zet de schaal naast de krielbuideltjes in de oven en laat de vis in 15 minuten gaar worden.
  6. Verdeel de vis over 4 borden. Leg de krielbuideltjes ernaast en geef de reepjes knabbelgroenten erbij.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor visjes met aardappelbuideltjes en knabbelgroenten

  • Energie (kcal)418 kcal
  • Energie (kJ)1757 kJ
  • Proteïnes26,9 g
  • Koolhydraten met vezels42,5 g
  • Koolhydraten zonder vezels35,4 g
  • Suikers8,6 g
  • Vezels7,1 g
  • Vetten:17,3 g
  • - Verzadigde vetten2,7 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:91,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,3 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol88 mg
  • Sodium459 mg
  • Zout1,15 g
  • Vitamine A (mg)120 IU
  • Vitamine C (mg)50,2 mg
  • Calcium139 mg
  • Ijzer6,21 mg
  • Kalium1891 mg