Home > Recepten > Visballetjes met kruidendip en aardappelpartjes

voor 4 personen Ingrediënten

  • 20 g gemengde groene kruiden
  • 500 g (wit) visfilet
  • 1 el maïzena
  • 3 tl mosterd
  • 4 el Blue Band Vloeibaar
  • 900 g voorgekookte aardappelschijfjes
  • 600 g gebroken sperziebonen
  • 6 el tomatenketchup

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor visballetjes met kruidendip en aardappelpartjes

  1. Hak de kruiden fijn. Maal de visfilet in een keukenmachine of in de beker met de staafmixer fijn. Voeg de maïzena, zout naar smaak, 2 theelepels mosterd en 2 eetlepels groene kruiden toe. Meng alles goed door elkaar. Rol er (met natte handen) balletjes ter grootte van een bitterbal van.
  2. Verhit 2 eetlepels Blue Band Vloeibaar in een hapjespan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de aardappelschijfjes in ca. 15 minuten goudbruin. Schep geregeld om.
  3. Kook ondertussen de sperzieboontjes in kokend water met wat zout, in ca. 10 minuten gaar.
  4. Verhit 1 eetlepel Blue Band Vloeibaar in een koekenpan en bak hierin de visballetjes in ca. 8 minuten rondom bruin en gaar.
  5. Meng ondertussen de ketchup met 1 theelepel mosterd en 2 eetlepels groene kruiden.
  6. Giet de boontjes af en meng ze met 1 eetlepel Blue Band Vloeibaar en de rest van de groene kruiden.
  7. Verdeel de gebakken aardappeltjes, de boontjes en de visballetjes over 4 borden. Serveer de dipsaus erbij.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor visballetjes met kruidendip en aardappelpartjes

  • Energie (kcal)645 kcal
  • Energie (kJ)2700 kJ
  • Proteïnes32,1 g
  • Koolhydraten met vezels75,2 g
  • Koolhydraten zonder vezels63,6 g
  • Suikers6,7 g
  • Vezels11,6 g
  • Vetten:26,4 g
  • - Verzadigde vetten7,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:94,9 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten3,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten2,4 g
  • Transvetten1 g
  • Cholesterol90 mg
  • Sodium751 mg
  • Zout1,88 g
  • Vitamine A (mg)120 IU
  • Vitamine C (mg)25,1 mg
  • Calcium160 mg
  • Ijzer5,01 mg
  • Kalium1880 mg