Home > Recepten > Verse tomatensoep

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 prei
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 2 el Blue Band Vloeibaar
  • 2 kg tomaten
  • gemengde verse kruiden
  • 1 laurierblaadje
  • 1 groentebouillonblokje

Variaties: Verse tomaten soep kan ook lekker zijn op een warme zomerdag: Laat de soep ijskoud worden en vul met stukjes verse ananas, halve kerstomaatjes, komkommerblokjes en versgehakte munt. Schep de koude soep in borden. Schep in elk bord een lepel Blue Band Finesse voor Verrijken met daarop een lepeltje kaviaar. Besprenkel met wat wodka en serveer.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor verse tomatensoep

  1. Maak de groenten schoon en snijd ze in grove stukken. Verhit de Blue Band Vloeibaar in een pan en fruit hierin de prei, peen en ui aan. Voeg de tomaten, kruiden en het bouillonblok toe en breng het aan de kook. Laat het ca. 20 minuten zachtjes koken.
  2. Haal het door een zeef en vang het vocht op. Breng de tomatenbouillon op smaak met zout, peper en eventueel een schepje suiker.
  3. Serveer de soep in kommen.

Smakelijk!

Tip: Lekker met een stukje stokbrood.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor verse tomatensoep

  • Energie (kcal)175 kcal
  • Energie (kJ)734 kJ
  • Proteïnes4 g
  • Koolhydraten met vezels25,5 g
  • Koolhydraten zonder vezels17,5 g
  • Suikers16 g
  • Vezels8 g
  • Vetten:8,4 g
  • - Verzadigde vetten1,1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:6,6 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium320 mg
  • Zout0,8 g
  • Vitamine A (mg)62 IU
  • Vitamine C (mg)71,3 mg
  • Calcium73 mg
  • Ijzer1,56 mg
  • Kalium1297 mg