Home > Recepten > Verrassende perencake met amandelen

voor 0 personen Ingrediënten

  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 150 g Blue Band Vloeibaar en wat extra om in te vetten
  • 175 g witte basterdsuiker
  • 3 grote eieren
  • 1 el geraspte gemberwortel of citroenschil
  • 75 g geschaafde amandelen
  • 4 rijpe hand peren,geschild en gehalveerd, klokhuis verwijderd
  • 2 el gembersiroop of keukenstroop
  • lage cakevorm van 20-22 x 20-22 cm

Variaties: Dit vindt de diëtiste: 'Ook al je gezond wilt eten, is er best ruimte voor iets lekkers bij de koffie of thee. Maar je kunt van dat lekkers natuurlijk ook iets gezonds maken! Vervang boter in de cake bijvoorbeeld voor vloeibare margarine. In tegenstelling tot boter bevat vloeibare margarine namelijk onverzadigde vetten. Bovendien is het handig in gebruik'.

Bereidingswijze (voor 0 porties)

voor verrassende perencake met amandelen

  1. Verwarm de over voor op 175 ºC.
  2. Meng bakmeel, bakpoeder en een snufje zout. Klop de Blue Band Vloeibaar met de suiker tot een romig mengsel en roer de eieren er één voor één doorheen. Spatel vervolgens de gember, het bakmeelmengsel en de amandelen er voorzichtig door.
  3. Bestrijk de gehalveerde peren met de gembersiroop en leg ze in een ingevette cakevorm. Schenk het beslag over de peren en bak de cake in 40-45 minuten lichtbruin en gaar in het midden van de oven. Test de gaarheid met een metalen spies; steek de spies in de cake en als hij er schoon uit komt is de cake gaar. Laat de cake op een rooster afkoelen.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor verrassende perencake met amandelen

  • Energie (kcal)3777 kcal
  • Energie (kJ)15827 kJ
  • Proteïnes66,8 g
  • Koolhydraten met vezels489,2 g
  • Koolhydraten zonder vezels452,4 g
  • Suikers269,8 g
  • Vezels36,8 g
  • Vetten:182,9 g
  • - Verzadigde vetten21,3 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:932,7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten31,9 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten12,5 g
  • Transvetten1 g
  • Cholesterol759 mg
  • Sodium2667 mg
  • Zout6,67 g
  • Vitamine A (mg)1381 IU
  • Vitamine C (mg)31,2 mg
  • Calcium567 mg
  • Ijzer10,35 mg
  • Kalium2026 mg