Home > Recepten > Vegetarisch paddenstoelschoteltje

voor 6 personen Ingrediënten

  • 500 g gemengde paddenstoelen
  • 1 sjalot
  • 0,5 bosje verse bladpeterselie
  • 2 takjes tijm
  • 1 teen knoflook
  • 2 theelepels Blue Band Iedere Dag
  • 250 ml Blue Band Finesse voor Koken (of Blue Band Finesse voor Koken Lactosevrij)

Bereidingswijze (voor 6 porties)

voor vegetarisch paddenstoelschoteltje

  1. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze afhankelijk van hun formaat doormidden, in vieren of in plakjes. Pel en snipper de sjalot. Was de peterselie en schud goed droog. Ris de tijm van de takjes. Hak de kruiden fijn. Rasp de schil van de citroen. Pel de knoflook en hak fijn of snijd in plakjes.
  2. Verhit de Blue Band Iedere Dag in een grote koekenpan. Voeg de paddenstoelen toe en bak 2 minuten op hoog vuur. Beginnen de paddenstoelen vast te kleven omdat de pan te droog wordt, voeg dan 1-2 lepels water toe. Schep de sjalotsnippers erdoor en bak nog 2-3 minuten.
  3. Schenk de Blue Band Finesse voor Koken in de pan. Voeg de citroenrasp en knoflook toe en roer goed om. Breng aan de kook en draai het vuur dan laag. Laat de saus tot de gewenste dikte inkoken. Strooi de peterselie en tijm over de paddenstoelen en breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Smakelijk!

Tip: Dit vegetarische paddenstoelschoteltje smaakt lekker met partjes in de schil gekookte aardappel, of met (noten)rijst.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor vegetarisch paddenstoelschoteltje

  • Energie (kcal)103 kcal
  • Energie (kJ)427 kJ
  • Proteïnes3,5 g
  • Koolhydraten met vezels5,7 g
  • Koolhydraten zonder vezels4,5 g
  • Suikers3,2 g
  • Vezels1,2 g
  • Vetten:8 g
  • - Verzadigde vetten2,3 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:10 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium32 mg
  • Zout0,08 g
  • Vitamine A (mg)150 IU
  • Vitamine C (mg)4,6 mg
  • Calcium8 mg
  • Ijzer0,62 mg
  • Kalium290 mg