Home > Recepten > Vegan worteltaart met frosting

voor 8 personen Ingrediënten

  • 250  gram bloem
  • 1  zakje bakpoeder
  • 1  theelepel kaneel
  • 1  theelepel zout
  • 180  ml Blue Band Iedere Dag
  • 100  gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50  gram kristalsuiker
  • 1  zakje vanillesuiker
  • 2  rijpe geprakte bananen
  • 300  gram geraspte wortel
  • 200  gram ananas in stukjes
  • pecannoten
  • bakvorm
  • 200  gram Becel Pure
  • 180  gram poedersuiker
  • 1  theelepel vanille extract

Bereidingswijze (voor 8 porties)

voor vegan worteltaart met frosting

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven-onder) warmte. Meng de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout in een kom en zet apart.
  2. Mix in een aparte kom de Blue Band Iedere Dag met de basterdsuiker, kristalsuiker en de vanillesuiker op hoge snelheid tot een romige massa voor ongeveer 1-2 minuten. Mix de geprakte bananen door het beslag, schraap de zijkanten van de kom met een spatel en roer de wortel en de ananas door het beslag.
  3. Vet de bakvorm in met Becel margarine en bestuif met bloem. Klop de overtollig bloem er weer uit. Giet het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de wortelcake voor 30 à 40 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake vervolgens volledig afkoelen op een rooster.
  4. Mix de Becel pure in een grote kom met een handmixer op middelhoge snelheid. Voeg de helft van de poedersuiker toe en mix op lage snelheid. Voeg de rest van de poedersuiker erbij en mix weer samen.
  5. Spatel de plantaardige botercrème bovenop de afgekoelde worteltaart en strooi de pecannoten eroverheen. Snijd de worteltaart in blokjes en smullen maar!

Smakelijk!

Tip: Samen plantaardig bakken en braden? Probeer het zelf en maak kans op een KitchenAid!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor vegan worteltaart met frosting

  • Energie (kcal)487 kcal
  • Energie (kJ)2032 kJ
  • Proteïnes3,7 g
  • Koolhydraten met vezels75,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels73,3 g
  • Suikers47,9 g
  • Vezels2,5 g
  • Vetten:18,9 g
  • - Verzadigde vetten1,9 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:16,9 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol1 mg
  • Sodium286 mg
  • Zout0,71 g
  • Vitamine A (mg)180 IU
  • Vitamine C (mg)8,2 mg
  • Calcium150 mg
  • Ijzer1,09 mg
  • Kalium228 mg