Home > Recepten > Vegan wentelteefjes met abrikozen

voor 4 personen Ingrediënten

  • 4  boterhammen
  • 140  ml amandelmelk
  • 1  /4 theelepel speculaaskruiden
  • 1  theelepel bloem
  • 1  eetlepel ahornsiroop, plus extra om te serveren
  • Blue Band Iedere Dag
  • 2  abrikozen, in partjes
  • 2  eetlepels abrikozenjam
  • poedersuiker, ter garnering
  • 1  eetlepel geschaafde amandelen, kort geroosterd

Variaties: Ook lekker met een lik kokosyoghurt.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor vegan wentelteefjes met abrikozen

  1. Meng de amandelmelk met de speculaaskruiden, de bloem en de ahorn siroop.
  2. Verwarm een beetje Blue Band Iedere Dag in een koekenpan.
  3. Leg de boterhammen in het beslag, draai hierna om zodat beide kanten zich vol zuigen met het mengsel.
  4. Bak de boterhammen op een medium vuur aan beide kanten aan, zodat het goudbruin kleurt.
  5. Verdeel de wentelteefjes over de borden.
  6. Verwarm de partjes abrikozen nog even kort in de koekenpan.
  7. Verdeel een blik abrikozenjam over de wentelteefjes met de abrikozen. Garneer met amandelschaafsel, poedersuiker en eventueel nog een beetje ahorn siroop.

Smakelijk!

Tip: Samen plantaardig bakken en braden? Probeer het zelf en maak kans op een KitchenAid!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor vegan wentelteefjes met abrikozen

  • Energie (kcal)2164 kcal
  • Energie (kJ)9039 kJ
  • Proteïnes73,7 g
  • Koolhydraten met vezels401,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels380,1 g
  • Suikers47,2 g
  • Vezels21,8 g
  • Vetten:26,2 g
  • - Verzadigde vetten5,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:18,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten5,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten13 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium3932 mg
  • Zout9,83 g
  • Vitamine A (mg)23 IU
  • Vitamine C (mg)0,7 mg
  • Calcium2090 mg
  • Ijzer28,83 mg
  • Kalium947 mg