Home > Recepten > Vegan burgers met guacamole

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1  Turks brood
  • 4  vegan burgers naar keuze
  • 4  portobello paddenstoelen
  • 1  tomaat, in plakjes
  • 1  /2 courgette, in plakjes
  • 1  /2 krop frisée sla
  • 2  avocado's
  • 1  teentje knoflook, geperst
  • 1  sjalot, fijngesneden
  • 5  gram koriander, fijngesneden
  • Blue Band Iedere Dag
  • zout en peper

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor vegan burgers met guacamole

  1. Snijd het Turks brood in vieren en halveer de stukken vervolgens in de breedte.
  2. Verwijder het vruchtvlees van de avocado’s en prak deze met een vork in een kom. Voeg de knoflook, sjalot en koriander toe en roer alles door elkaar. Proef, en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit een scheutje Blue Band Iedere Dag in een grillpan en bak hierin de portobello en de courgette 4 minuten terwijl je deze halverwege een keer omdraait. Haal de portobello en courgette uit de pan en zet apart.
  4. Verhit Becel Original Vloeibaar in een koekenpan en bak hierin de vega(n) burgers in enkele minuten goudbruin aan beide kanten.
  5. Leg de onderkant van het Turks brood op de borden en beleg met frisée sla en plakjes tomaat. Leg de burgers op de broodjes, gevolgd door plakjes courgette en portobello. Verdeel de guacamole over de broodjes en leg de bovenkantjes van het Turkse brood op de burgers. Serveer direct!

Smakelijk!

Tip: Samen plantaardig bakken en braden? Probeer het zelf en maak kans op een KitchenAid!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor vegan burgers met guacamole

  • Energie (kcal)437 kcal
  • Energie (kJ)1834 kJ
  • Proteïnes12,7 g
  • Koolhydraten met vezels64,5 g
  • Koolhydraten zonder vezels56,2 g
  • Suikers8,4 g
  • Vezels8,3 g
  • Vetten:16,4 g
  • - Verzadigde vetten2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:12,7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten10,7 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten2 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol1 mg
  • Sodium524 mg
  • Zout1,31 g
  • Vitamine A (mg)178 IU
  • Vitamine C (mg)13,8 mg
  • Calcium51 mg
  • Ijzer2,11 mg
  • Kalium862 mg