Home > Recepten > Vegan brownies met verse aardbeien

voor 8 personen Ingrediënten

  • 200  gram pure vegan chocolade
  • 75  gram Blue Band Iedere Dag
  • 150  gram donkerbruine basterdsuiker
  • 200  ml amandelmelk
  • 175  gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 2  eetlepels cacaopoeder
  • verse aardbeien
  • noten zoals hazelnoten en walnoten

Variaties: Serveer de brownie met een hele lekkere toffeesaus. Voor deze saus heb je het volgende nodig: 100g Blue Band Iedere Dag, 150g lichtbruine basterdsuiker en 100 ml amandelmelk of sojamelk. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een pannetje en verwarm het geheel op een zacht vuurtje. Als de suiker is gesmolten, laat je de saus kort koken. Zet daarna het vuur uit en laat de saus afkoelen (minimaal 1 uur) en indikken. Je kunt de saus bij of over de brownie serveren.

Bereidingswijze (voor 8 porties)

voor vegan brownies met verse aardbeien

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smelt de pure chocolade au bain marie. Als de chocolade vloeibaar is, haal je de kom van het vuur en voeg de Blue Band Iedere Dag toe.
  3. Even goed mengen en daarna kan de basterdsuiker erbij.
  4. Het geheel nog even goed roeren en daarna kun je de amandelmelk toevoegen.
  5. Mix dit ook door elkaar en voeg dan als laatste het zelfrijzend bakmeel, een snufje zout en de cacaopoeder toe. Nogmaals goed door elkaar roeren en klaar is je beslag!
  6. Schep het beslag in een kleine ovenschaal (20 cm). Hak eventueel de nootjes in kleine stukjes en strooi over het beslag. Zet de brownie ongeveer 20 minuten in de oven.
  7. Prik met een satéprikker in de brownie om te kijken of hij al gaar is. Laat de brownie vervolgens een beetje afkoelen en serveer met wat verse aardbeien er bovenop.

Smakelijk!

Tip: Samen plantaardig bakken en braden? Probeer het zelf en maak kans op een KitchenAid!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor vegan brownies met verse aardbeien

  • Energie (kcal)233 kcal
  • Energie (kJ)980 kJ
  • Proteïnes3 g
  • Koolhydraten met vezels36,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels34,6 g
  • Suikers18,9 g
  • Vezels1,7 g
  • Vetten:8,9 g
  • - Verzadigde vetten1,3 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:7,4 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium189 mg
  • Zout0,47 g
  • Vitamine A (mg)75 IU
  • Vitamine C (mg)0,9 mg
  • Calcium8 mg
  • Ijzer1,12 mg
  • Kalium196 mg