Home > Recepten > Varkensschnitzels met appelcompote en broccoli aardappelsalade

voor 4 personen Ingrediënten

  • 500 g broccoli
  • 4 kookappels
  • 0,5 el honing
  • 3 sneetjes oud volkoren brood
  • 3 tl milde kerriepoeder
  • 1 ei
  • 4 dunne varkensschnitzels
  • 6 el mayonaise light
  • 800 g koude krieltjes
  • 4 el Blue Band Vloeibaar Light

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor varkensschnitzels met appelcompote en broccoli aardappelsalade

  1. Maak de broccoli schoon, verdeel in roosjes en snijd de stronk in dunne plakjes. Kook 5 minuten in kokend water met een snufje zout. Giet af, spoel na met koud stromend water en laat afkoelen.
  2. Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appels daarna in kleine stukjes. Doe driekwart in een diepe pan. Voeg de honing toe en 100 ml koud water. Breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan, maar sluit de pan niet helemaal af. Roer zo nu en dan en kook de appels ongeveer 5 minuten totdat ze bijna zacht zijn. Je kan deze appelcompote warm of koud serveren.
  3. Doe ondertussen de sneetjes brood in de keukenmachine en maal tot grof broodkruim. Meng dit met 2 theelepels kerriepoeder en voeg zout en peper toe. Klop het ei met 2 eetlepels koud water. Doop de schnitzels eerst in het ei en daarna in het broodkruim. Zorg ervoor dat beide kanten goed gepaneerd zijn. Zet de schnitzels minimaal 5 minuten in de koelkast.
  4. Meng in een grote kom de mayonaise met de laatste eetlepel kerriepoeder en 3 eetlepels koud water. Roer de krieltjes, de rest van de appelstukjes en de broccoli erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Laat een koekenpan op hoog vuur heet worden. Verhit de Blue Band Vloeibaar Light in de pan. Voeg de schnitzels toe en bak die ongeveer 3 minuten aan elke kant.
  6. Verdeel de aardappelsalade over 4 voorverwarmde borden en plaats de schnitzel erbovenop. Serveer de appelcompote apart erbij.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor varkensschnitzels met appelcompote en broccoli aardappelsalade

  • Energie (kcal)503 kcal
  • Energie (kJ)2113 kJ
  • Proteïnes24,4 g
  • Koolhydraten met vezels77,4 g
  • Koolhydraten zonder vezels66,4 g
  • Suikers22,5 g
  • Vezels11 g
  • Vetten:13,2 g
  • - Verzadigde vetten3,8 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:7,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten4,7 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten2,4 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol98 mg
  • Sodium413 mg
  • Zout1,04 g
  • Vitamine A (mg)108 IU
  • Vitamine C (mg)81,5 mg
  • Calcium84 mg
  • Ijzer3,12 mg
  • Kalium1369 mg