Home > Recepten > Valentijnshartjes

voor 0 personen Ingrediënten

  • 100 g koud Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
  • 125 g bloem en wat extra voor het uitrollen
  • 100 g suiker
  • 1 eierdooier
  • 6 el frambozenjam
  • 2 grote bakplaten bakpapier huishoudfolie 1 groot hartvormig steekvormpje 1 heel klein hartvormig steekvormpje

Variaties: Je kunt aan het deeg tegelijk met de andere ingrediënten 1- 2 theelepels gekneusd venkel- of anijszaad toevoegen.

Bereidingswijze (voor 0 porties)

voor valentijnshartjes

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C (elektrische oven). Bekleed de bakplaten met bakpapier.
  2. Snijd de koud Blue Band voor Koken, Bakken en Braden in kleine stukjes.
  3. Zeef de bloem boven een grote kom. Voeg de suiker, een snufje zout, de eierdooier en de margarine toe en meng met een pollepel, mixer of koele hand snel tot een stevig deeg (wel goed maar niet te lang mengen!). Pak het deeg in huishoudfolie en laat het in de koelkast 30 minuten rusten.
  4. Bestuif het werkblad met een beetje bloem en rol het deeg uit tot een plak van ca. 4 mm. Druk met het grote steekvormpje 22-24 hartjes uit het deeg. Steek uit het midden van de helft van de hartjes een klein hartje zodat er een hartvormig gat ontstaat. Leg de hartjes (ook de kleintjes) op de bakplaten. Vouw eventueel de deegrestjes op elkaar, rol ze weer uit en druk er meer hartjes uit.
  5. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 10-12 minuten lichtbruin en gaar. (De koekjes zijn nog zacht als ze uit de oven komen maar worden hard als ze afkoelen.) Laat de koekjes op de bakplaten afkoelen.
  6. Werk de koekjes af. Besmeer de grote hartjes zonder gat gelijkmatig met frambozenjam. Leg de hartjes met gat er precies passend bovenop. De extra gebakken minihartjes kun je zo eten of als garnering op een toetje gebruiken.

Smakelijk!

Tip: Zowel de Valentijnshartjes als de minihartjes zijn leuk en lekker om een toetje mee te garneren.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor valentijnshartjes

  • Energie (kcal)1800 kcal
  • Energie (kJ)7493 kJ
  • Proteïnes14,8 g
  • Koolhydraten met vezels253,6 g
  • Koolhydraten zonder vezels238,9 g
  • Suikers146,3 g
  • Vezels14,7 g
  • Vetten:85,2 g
  • - Verzadigde vetten34,1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:600,7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,8 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,3 g
  • Transvetten0,4 g
  • Cholesterol132 mg
  • Sodium638 mg
  • Zout1,59 g
  • Vitamine A (mg)800 IU
  • Vitamine C (mg)7,9 mg
  • Calcium73 mg
  • Ijzer6,16 mg
  • Kalium395 mg