Home > Recepten > Thaise roerbakschotel met noedels

voor 4 personen Ingrediënten

  • 4 el Blue Band Vloeibaar
  • 2 el kruidenpasta groene curry
  • 400 g varkenshaas (plakjes)
  • 400 g Thaise roerbakgroenten
  • 4 dl kokosmelk
  • 250 g Conimex Wok Noedels
  • 50 g ongezouten pinda's
  • 1 el koriander (gehakt)

Variaties: Bij de Thaise roerbakschotel met noedels kun je de varkensfilets plakjes vervangen voor reepjes kogelbiefstuk. Bak deze heel kort in de wok om het vlees lekker mals te houden.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor thaise roerbakschotel met noedels

  1. Verhit 1 à 2 kneepjes Blue Band Vloeibaar in een wok en fruit hierin de currypasta ca. 3 minuten. Voeg de plakjes varkenshaas toe en roerbak ze 2 tot 3 minuten. Neem ze uit de wok en houd apart.
  2. Voeg eventueel een extra kneep Blue Band Vloeibaar toe en roerbak de groentemix ongeveer 4 minuten.
  3. Voeg een scheut water en de kokosmelk toe en breng aan de kook. Kook intussen de roerbaknoedels volgens de gebruiksaanwijzing. Schep de plakjes varkenshaas weer in de wok.
  4. Laat de noedels uitlekken en schep ze als laatste door de roerbakschotel. Serveer in kommen en bestrooi met pinda’s en koriander.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor thaise roerbakschotel met noedels

  • Energie (kcal)788 kcal
  • Energie (kJ)3271 kJ
  • Proteïnes32,2 g
  • Koolhydraten met vezels52,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels49,6 g
  • Suikers5,5 g
  • Vezels3,3 g
  • Vetten:50 g
  • - Verzadigde vetten21,9 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:25,9 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten8 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten3,1 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol62 mg
  • Sodium560 mg
  • Zout1,4 g
  • Vitamine A (mg)139 IU
  • Vitamine C (mg)9,4 mg
  • Calcium58 mg
  • Ijzer4,9 mg
  • Kalium931 mg