Home > Recepten > Thaise kip curry met groente en witte rijst

voor 4 personen Ingrediënten

  • 400 g witte rijst
  • 1 g bouillonpoeder
  • 1 rode paprika
  • 300 g chinese kool of spitskool
  • 2 middelgrote rode uien
  • 400 g kipfilet
  • 4 el Blue Band Vloeibaar Light
  • 2 el Thaise rode currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 150 g verse taugé

Variaties: Een lepel abrikozenjam of gembersiroop geeft de Thaise kip curry met groente en witte rijst een lekker zoet accent.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor thaise kip curry met groente en witte rijst

  1. Kook de rijst in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een mespuntje bouillonpoeder in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Giet af.
  2. Ontdoe de paprika van de zaadlijsten en snijd fijn. Verwijder eventuele lelijke bladeren van de kool en snijd de kool in dunne repen. Pel, halveer en snipper de uien. Snijd de kip in stukken van 4 cm.
  3. Laat in de tussentijd een wok of een grote, diepe koekenpan op hoog vuur heet worden. Verhit de Blue Band Vloeibaar in de pan. Voeg de kip toe en roerbak 4 minuten. Voeg de gesnipperde ui en de paprikastukjes toe en roerbak 2 minuten. Voeg de kool toe en roerbak nog eens 3 minuten. Roer de rode currypasta erdoor, 2 eetlepels bouillonpoeder, 50 ml warm water en de kokosmelk. Breng aan de kook en roer dan de taugé erdoor.
  4. Verdeel de rijst over 4 voorverwarmde borden. Schep de curry met kip en groente over de rijst.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor thaise kip curry met groente en witte rijst

  • Energie (kcal)611 kcal
  • Energie (kJ)2573 kJ
  • Proteïnes34,2 g
  • Koolhydraten met vezels92,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels88 g
  • Suikers5,8 g
  • Vezels5 g
  • Vetten:12,1 g
  • - Verzadigde vetten7,7 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:3,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,3 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol70 mg
  • Sodium300 mg
  • Zout0,75 g
  • Vitamine A (mg)9 IU
  • Vitamine C (mg)56,7 mg
  • Calcium103 mg
  • Ijzer3,67 mg
  • Kalium882 mg