Home > Recepten > Thaise groente in kokossaus

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 kleine rode peper
  • 1 el Blue Band Vloeibaar
  • 600 g Thaise of Oosterse roerbakgroenten
  • 3 dl kokosmelk (blikje)
  • 2 el sojasaus
  • verse korianderblaadjes
  • 1 klein scheutje limoen- of citroensap

Variaties: Voor een meer gebonden saus kan je een beetje allesbinder toevoegen aan de saus. Niet iedereen is even dol op koriander. Strooi in dat geval wat grof gehakte (Thaise) basilicum over de groente; ook lekker! Voeg er eventueel ook een beetje zoete chilisaus aan toe.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor thaise groente in kokossaus

  1. Was en halveer het pepertje. Verhit de Blue Band Vloeibaar in een wok en roerbak hierin de groente en de peperreepjes enkele minuten. Schenk de kokosmelk en de soja bij de groente en breng aan de kook.
  2. Laat de groente beetgaar worden in de kokosmelk. Hak ondertussen de koriander grof. Voeg citroen- of limoensap toe aan de saus en proef of er nog extra chilisaus of sojasaus aan moet worden toegevoegd.
  3. Bestrooi de groente met de verse koriander en serveer.

Smakelijk!

Tip: Thaise groente in kokossaus smaakt lekker met noedels.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor thaise groente in kokossaus

  • Energie (kcal)255 kcal
  • Energie (kJ)1057 kJ
  • Proteïnes5 g
  • Koolhydraten met vezels10,7 g
  • Koolhydraten zonder vezels4,6 g
  • Suikers7,7 g
  • Vezels6,1 g
  • Vetten:20,2 g
  • - Verzadigde vetten11,1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:5,2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,7 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,7 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium472 mg
  • Zout1,18 g
  • Vitamine A (mg)30 IU
  • Vitamine C (mg)28,5 mg
  • Calcium17 mg
  • Ijzer2,66 mg
  • Kalium255 mg