Home > Recepten > Thaise curry

voor 4 personen Ingrediënten

  • 75 g verse peultjes
  • 500 g broccoli (met stronk, of 300 gram in roosjes)
  • 1 kleine courgette
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1,5 cm verse gemberwortel
  • 1 stengel citroengras (of geraspte schil van ½ citroen)
  • 300 g kipfilet (of kalkoenfilet)
  • (cayennepeper)
  • 2 tl Blue Band Iedere Dag
  • 250 ml Blue Band Finesse voor Koken
  • 250 ml groentenbouillon *
  • 2 tl rode currypasta *

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor thaise curry

  1. Maak de groenten schoon. Haal de peultjes af. Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de courgette in stukjes en de paprika in reepjes. Halveer de ui en snijd in smalle reepjes. Schil en rasp de gemberwortel (of hak heel fijn). Snijd de onderkant van de stengel citroengras en verwijder het stugge buitenste blad. Halveer de stengel overlangs en klop de helften met een vleeshamer of een stevige steelpan wat platter.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes. Strooi er zout en wat (cayenne)peper naar smaak over. Verhit de Blue Band Iedere Dag in een ruime wok of hapjespan. Bak de kipfiletblokjes krokant aan. Schep ze op een bord.
  3. Roer de currypasta door het bakvet. Schenk de bouillon en de Blue Band Finesse voor Koken in de pan. Breng aan de kook, draai het vuur dan lager en voeg de groenten toe (behalve de peultjes). Kook ze in 5-8 minuten bijna beetgaar. Schep de peultjes en de kip door de curry en warm nog 2 minuten mee. Verwijder het citroengras.

Smakelijk!

Tip: Deze Thaise curry is lekker met grof gehakte koriander en cashewnoten die vooraf in een droge pan even geroosterd zijn. Serveer er geurige basmatirijst bij.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor thaise curry

  • Energie (kcal)264 kcal
  • Energie (kJ)1100 kJ
  • Proteïnes22,4 g
  • Koolhydraten met vezels13,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels9,3 g
  • Suikers6,3 g
  • Vezels4,5 g
  • Vetten:14,1 g
  • - Verzadigde vetten4,1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:16,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,5 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,8 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol53 mg
  • Sodium296 mg
  • Zout0,74 g
  • Vitamine A (mg)62 IU
  • Vitamine C (mg)69,5 mg
  • Calcium60 mg
  • Ijzer1,48 mg
  • Kalium651 mg