Home > Recepten > Tagliatelle met zalm, waterkers en citroen

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 biologische citroen
  • 250 g gerookte zalm
  • 1 eetlepel Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
  • 200 ml Blue Band Finesse voor Koken
  • 350 g tagliatelle
  • 75 g waterkers

Variaties: Vervang de waterkers in deze tagliatelle met zalm, waterkers en citroen eens door zeekraal.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor tagliatelle met zalm, waterkers en citroen

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de citroen, rasp de gele schil dun af en pers de vrucht uit. Snijd de zalm in reepjes. Snijd zo nodig de stugge steeltjes van de waterkers, was de rest en laat goed uitlekken.
  2. Verhit de Blue Band voor Koken, Bakken en Braden en fruit de ui met de knoflook. Voeg het citroensap en de Blue Band Finesse voor Koken erdoor en breng aan de kook. Kook gelijktijdig de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep het uienmengsel met 2/3 deel van de citroenrasp en het Blue Band Finessemengsel door de afgegoten tagliatelle.
  3. Houd wat waterkersblaadjes achter voor de garnering en schep de rest met de zalm door de pasta. Bestrooi met de rest van het citroenrasp en de achtergehouden waterkers.

Smakelijk!

Tip: Deze tagliatelle met zalm, waterkers en citroen is erg lekker met een salade van partjes tomaat, ui en kappertje.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor tagliatelle met zalm, waterkers en citroen

  • Energie (kcal)547 kcal
  • Energie (kJ)2282 kJ
  • Proteïnes25,8 g
  • Koolhydraten met vezels71,5 g
  • Koolhydraten zonder vezels68,3 g
  • Suikers6,4 g
  • Vezels3,2 g
  • Vetten:18,1 g
  • - Verzadigde vetten5,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:25,9 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten3,4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,3 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol33 mg
  • Sodium873 mg
  • Zout2,18 g
  • Vitamine A (mg)579 IU
  • Vitamine C (mg)13,3 mg
  • Calcium35 mg
  • Ijzer0,26 mg
  • Kalium438 mg