Home > Recepten > Tagliatelle genovese

voor 4 personen Ingrediënten

  • 250 g haricot verts
  • 100 g kleine krieltjes
  • 350 g tagliatelle
  • 150 g (verse) groene pesto

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor tagliatelle genovese

  1. Snijd de puntjes van de haricots verts. Kook de krieltjes in licht gezouten water gaar in 10 à 15 minuten. Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de haricots verts in ongeveer 4 minuten beetgaar.
  2. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Giet de pasta af en laat uitlekken. Meng in de pan de pasta en aardappeltjes met de pesto. Voeg de uitgelekte haricots verts toe, meng en serveer.

Smakelijk!

Tip: Tagliatelle genovese smaakt lekker met vijgen, gerold in parmaham.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor tagliatelle genovese

  • Energie (kcal)372 kcal
  • Energie (kJ)1558 kJ
  • Proteïnes12,7 g
  • Koolhydraten met vezels77,5 g
  • Koolhydraten zonder vezels72,7 g
  • Suikers8,3 g
  • Vezels4,9 g
  • Vetten:1,3 g
  • - Verzadigde vetten0,5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:0,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol1 mg
  • Sodium142 mg
  • Zout0,35 g
  • Vitamine A (mg)596 IU
  • Vitamine C (mg)11,7 mg
  • Calcium33 mg
  • Ijzer0,87 mg
  • Kalium316 mg