Home > Recepten > Tacochips met salade, gehakt, tomaat, kaas en lente-uitjes

voor 4 personen Ingrediënten

  • 25 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
  • 350 g rundergehakt
  • 1,5 el Mexicaanse kruiden
  • 0,5 ijsbergsla
  • 200 g tomaten
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 rijpe avocado
  • 1 zak tortilla chips
  • 4 el Blue Band Finesse voor Verrijken
  • 6 el geraspte jonge kaas

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor tacochips met salade, gehakt, tomaat, kaas en lente-uitjes

  1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Verhit de Blue Band voor Koken, Bakken en Braden in een hapjespan en rul het gehakt met de kruiden bruin.
  2. Snijd de sla in fijne reepjes, de tomaten in stukjes en de lente-ui in plakjes. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Schil de avocado en snijd in stukjes.
  3. Leg de tortillachips een beetje overlappend op 1 of 2 grote platte ovenschalen of bakplaat. Verdeel het gehakt, de sla, de tomaat, de lente-ui en de avocado erover. Verdeel de Blue Band Finesse voor Verrijken er in kleine schepjes over en bestrooi alles met de kaas. Laat de kaas onder de hete grill smelten.
  4. Zet de schaal met tortillachips op tafel zodat ieder zelf kan nemen of verdeel ze over 4 borden en eet ze met je handen.

Smakelijk!

Tip: Zet wat fijngehakte koriander op tafel en partjes limoen om erover uit te knijpen.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor tacochips met salade, gehakt, tomaat, kaas en lente-uitjes

  • Energie (kcal)653 kcal
  • Energie (kJ)2719 kJ
  • Proteïnes25,4 g
  • Koolhydraten met vezels42,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels36 g
  • Suikers5,4 g
  • Vezels6,9 g
  • Vetten:44 g
  • - Verzadigde vetten13,8 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:66,8 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten15,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten6,9 g
  • Transvetten0,6 g
  • Cholesterol55 mg
  • Sodium525 mg
  • Zout1,31 g
  • Vitamine A (mg)765 IU
  • Vitamine C (mg)23,9 mg
  • Calcium220 mg
  • Ijzer3,99 mg
  • Kalium816 mg