Home > Recepten > Taart vis met regenboog en zebrastrepen

voor 16 personen Ingrediënten

  • 200 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 200 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 300 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 100 ml melk
  • 30 g cacaopoeder
  • 150 g melk chocolade (of 125 g pure chocolade), gehakt
  • 100 ml Blue Band Finesse voor Koken
  • 150 g gekleurde chocoladesnoepjes, smarties of M&M's
  • Extra nodig: mixer met garde)s), springvorm (ø 26 cm) ingevet en met bloem bestoven

Bereidingswijze (voor 16 porties)

voor taart vis met regenboog en zebrastrepen

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C (hetelucht 160 °C).
  2. Klop de Blue Band Cake & Koekjes met de suiker en de vanillesuiker met de mixer met gardes zacht, lichtgeel en romig. Klop één voor één de eieren erdoor. Meng de bloem met het bakpoeder en een mespunt zout en spatel het met de melk (2 el van de melk achterhouden voor het donkere beslag) door het eimengsel.
  3. Neem de helft van het beslag uit de kom en roer er het cacaopoeder en de achtergehouden melk erdoor.
  4. Schep een halve soeplepel van het donkere beslag in de vorm. Schep daarop een soeplepel licht beslag en vervolgens telkens afwisselend donker en licht beslag in de vorm scheppen. Beweeg als alle beslag is opgebruikt de vorm heen en weer zodat het oppervlakte mooi glad wordt.
  5. Bak de zebracake op de onderste richel van de voorverwarmde oven in ca. 40 minuten gaar. Controleer of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken, deze moet er droog uitkomen. Als dit niet het geval is, verleng de oventijd dan met 5 minuten en controleer nogmaals.
  6. Laat de cake 15 minuten afkoelen en verwijder dan voorzichtig de rand van de vorm. Laat de cake vervolgens op een taartrooster helemaal afkoelen.
  7. Verwarm de chocolade met de Blue Band Finesse voor Koken op een laag vuur en laat de chocolade al roerende smelten. Schenk de chocoladeglazuur over de taart en laat het glazuur iets opstijven zodat de snoepjes goed blijven plakken. Garneer de taart met de gekleurde chocoladesnoepjes. Snijd een punt uit de taart en leg hem aan tegenoverliggende zijde als staart en garneer die ook met snoepjes.

Smakelijk!

Tip: Deze taart vis met regenboog en zebrastrepen is heel leuk om met de kinderen te maken.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor taart vis met regenboog en zebrastrepen

  • Energie (kcal)336 kcal
  • Energie (kJ)1402 kJ
  • Proteïnes5,5 g
  • Koolhydraten met vezels40,7 g
  • Koolhydraten zonder vezels37,6 g
  • Suikers24,7 g
  • Vezels3,1 g
  • Vetten:17,7 g
  • - Verzadigde vetten7,9 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:76,6 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,5 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,4 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol57 mg
  • Sodium186 mg
  • Zout0,46 g
  • Vitamine A (mg)28 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium105 mg
  • Ijzer1,65 mg
  • Kalium185 mg